Datum objave: 06. Veljača 2019

Zbog opasnosti od daljeg oštećenja prekinut očevid o uzrocima nasukavanja "Komiže" na Žirju

Diana Ferić
Diana Ferić

Očevid o uzrocima nasukavanja katamarana Komiža u uvali Muna u Žirju, koju su službenici LK Šibenik rano jutros započeli, privremeno je prekinut jer je postojala opasnost od daljnjih oštećenja nasukanog trupa broda pod utjecajem valova te se odmah poduzela aktivnost odsukavanja, nakon čega je, u 08.15 sati spasilački brod iz sastava LK Šibenik uzeo brod 'Komižu' u tegalj jer su zapovjedniku broda 'Komiža' službenici Šibenske kapetanije izdali zabranu isplovljenja, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Njih je o toj nesreći izvijestila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).


Brod Komiža iz žirjanske uvale Muna tegli se prema Šibenskoj gradskoj luci, gdje će se na sigurnim vezu nastaviti i dovršiti očevid o uzrocima ove pomorske nezgode, koja je, srećom, prošla bez ozlijeđenih putnika i članova posade i bez prodora mora u trup broda, dok na poziciji pomorske nezgode nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Putnički brod 'Komiža' u vlasništvu je domaće brodarske tvrtke Linijska nacionalna plovidba iz Splita (zakupoprimac i brodar je Catamaran-line d.o.o. iz Splita), koja je temeljem sudjelovanja u natječaju Agencije za obalni linijski pomorski promet sklopila ugovor o održavanju brzobrodske linije 9502 (Žirje – Kaprije – Šibenik) te na istoj od 1. siječnja 2018. godine obavlja uslugu prijevoza putnika putničkim brodom 'Komiža'.


 

Iz kategorije: Vijesti