Datum objave: 31. Siječanj 2019

SDP- ovci odgovaraju gradonačelniku:Želimo biti kao vijećnici jednaki,a škakljivih pitanja itekako ima

Diana Ferić
Diana Ferić

Oporbeni vijećnici koji su se ujedini u Gradskom vijeću Grada Šibenika oko zahtjeva vladajućima da se ukine ograničenje aktualnog sata ne traže to zbog svog hira nego kako bi svi u gradskom vijeću bili jednaki, a ne da bude jednakiji, a način na koji smo neargumentirano odbijeni ukazuje na bahatost i prepotentnost vlasti, kazao je na današnjoj press konferenciju u SDP -u Joško Šupe, vijećnik u Gradskom vijeću te se izravno obratio gradonačelniku odgovarajući mu na njegove riječi s nedavne sjednice Gradskog vijeća.
"

Gradonačelniče, postoje itekako škakljiva pitanja. Uostalom, vi ste kolegi vijećniku uskratili odgovor na pitanje i uvrijedili ste ga, a prije nekoliko sjednica ste jasno i glasno da ne želite dati odgovor. Bilo je i škakljivih tema na sjednicama. Sjetite se green stagea ili izmještanja pumpe na rivi. Budite vjerodostojni. Ono što ste obećali, ispunite. Ako vas mi kao oporba napadamo, napadamo vas ne zbog napada nego da ono što ste obećali ispunite. Pa nismo mi obećali djeci igralište, pogled od milijun dolara, rješavanje plavljenja Doca… Nismo mi govorili da je Poljana neisplativa pa je odjednom postala isplativa, nismo mi govorili da ćemo osnovati gradsku firmu za prijevoz pa odustali od toga, brzu cestu, projekt autoputa na Pode… ", poručio je Šupe.

 

Na novinarsko pitanje o tomu jesu li isključili Antona Dobru sa sastanaka kazao je da to nije istina te da ga je on osobno zvao, a to što je Dobra novinarima poslao njihovu prepisku u grupi ocijenio je krajnje neprimjerenim i potezom ispod svake razine komunikacije.
Istaknuo je i kako gradska vlast treba opreznog upravljati sredstvima jer je to javni novac i trošiti samo koliko ima,a ne zaduživati se. "U prošlom smo tromjesečju prvi put imali suficit u proračunu i to sada slavimo. Ali to bi se moralo podrazumijevati", kazao je Šupe i dodao kako gradska vlast neke porezne obveznike "mazi" ,a običnim građanima šalje ovrhe i za nekoliko stotina kuna.

Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik osvrnuo se na to da gradska vlast odustaje od osnivanje gradske tvrtke za gradski i prigradski autobusni prijevoz što je on osobno podržao kada je osnivanje najavljeno.

"Pozdravio sam ideju da se takva tvrtka osnuje jer mislim da jedino tako možemo dobiti kvalitetan autobusni prijevoz. Sada slušamo nemušta obrazloženja da se od toga odustaje jer da je to veliko ulaganje i slično. Ne znam govore li tako zbog potkapacitiranosti ili zato što nemaju viziju. Činjenica je da u svim gradovima takve tvrtke pozitivno posluju.

On smatra da bi se osnivanje gradske tvrtke dobila kontrola nad kvalitetom usluga što sada ne postoji , kontrolirale bi se financije te mogućnost nabave ekološki prihvatljivih autobusa iz europskih sredstava kao što to radi, primjerice Pula.

Kritizirao je projekt izgradnje podzemnih garaža ispod Poljane. "Dugo vremena slušamo obećanja i najave velebnih projekata, a nažalost jedan od njih krenuo je u realizaciju-naša famozna Poljana od 60 milijuna kuna. Grad je od svih tih projekata odlučio realizirati baš taj gdje će sa 60 milijuna kuna kojim neće riješiti tri ključna pitanja: parkirna mjesta u samom gradu, revitalizaciju stare gradske jezgre i rješavanje prometne infrastrukture", istaknuo je Restović. 

Iz kategorije: Vijesti