Datum objave: 29. Siječanj 2019

Dobre vijesti za šibenske poduzetnike i iznajmljivače:Paušal ostaje isti,a poduzetnicima u raskopanoj povijesnoj jezgri olakšice

Diana Ferić
Diana Ferić

Paušalni poreza koji plaćaju iznajmljivači u Gradu Šibeniku ostaje isti, kao i kategorizacija apartmana. To znači da se njegova visina, ovisi u koju kategoriju turističko mjesto spada kreće od 100 do 300 kuna. To su danas prihvatili vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika. da nisu taj bi paušal mogao skočiti i na 700 kuna.
Danijel Mileta zamjenik šibenskog gradonačelnika je kazao kako gradska vlast do kraja ove godine ne želi promjene i kako zadržavaju i postojeće kategorije koje su utvrđene prije devet godina iako su svjesni da je situacija danas posve drukčija. " Nismo htjeli navrat-nanos donositi odluku oko povećanja. Želimo i razgovarati i iznajmljivačima i onda za sljedeću godinu definirati drugačije iznose godišnjeg paušala po krevetu", istaknuo je Mileta.

 

Rasprava se povela oko kategorija prema kojima je raspoređena cijena paušala. Neki oporbeni vijećnici, primjerice Ljubica Kardum, Milorad Mišković i Nenad samardžija tražili su da na svim otocima paušal bude isti i to do 200 kuna po krevetu. tražili korigiranje iznosa paušala. Mostov Ivo Glavaš je ustvrdio kako postojeći kriteriji nemaju veze s ekonomskom logikom i predložio da iznos paušala bude za sve isti i to 150 kuna

 

Rikard Marenzi IZ ŠGF -a koji je zajedno s Nezavisnom listom Stipe Petrine također je imao prigovor na kategorije jer smatra da svi iznajmljivači u jednom turističkom mjestu nisu u istoj situaciji ni poziciji i da bi i to trebalo uvažiti.

Dobra vijest i za poduzetnike u povijesnoj jezgri Šibenika. Prema dogovoru sa Županijskom obrtničkom komorom, a zbog otežanih uvjeta poslovanja i građevinskih radova u povijesnoj jezgri, danas su čelni ljudi Grada predložili,a vijećnici jednoglasno prihvatili da poduzetnici u tom dijelu grada narednih šest mjeseci ne plaćaju komunalnu naknadu ni naknadu za štekate,a spomenička renta će im biti prepolovljena i iznosit će 1,5 kuna po korisnom metru prostora. 

Iz kategorije: Vijesti