Datum objave: 17. Siječanj 2019

Reakcije na jučerašnja događanja u Saboru:Netko se sprda,a 1.A satnija 113. brigade proziva Vidovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Srijeda, 16. siječnja ostat će upamćena u Hrvatskom saboru kao jedan od najdinamičnijih dana ikada. Ono što se događalo neke je  ponukalo na satiru i sprd, a druge, točnije 1. A satniju 113. brigade HV -a na ozbiljnu reakciju i napad na saborskog zastupnika Franka Vidovića.

Sve je, podsjetimo počelo Aktualnim satom kada su oporbeni zastupnici “rešetali” članove Vlade, a ministra Damira Krstičevića isprovocirao je SDP-ovac. Franko Vidović je stavio je dvije makete borbenih aviona na stol pred Plenkovića i Krstičevića. Ministra je to jako razljutilo i vrlo je ljutito bacio maketu na pod. Tek što se situacija donekle smirila, uslijedila je nova “drama” gdje su u glavnim ulogama bili MOST-ov Nikola Grmoja i premijer Andrej Plenković. Grmoja je optužio premijera da radi za interese Srbije, a sve je završilo neviđenom scenom u Saboru – vidno isprovocirani premijer je krenuo na Mostovog zastupnika. Premijer je novinarima kasnije rekao da je krenuo prema Grmoji upitati ga nešto.

Ponukan tim događanjima splitski reper Vojko Vrućina je napisao:“Gledam dnevnik vidim crti, gledan Sabor vidim vrtić”, a slično je reagirao i vodički satiričar Uzavreli poeta koji nas uz svoju ilustraciju sabora kao dječjeg vrtića napisao: " U dječjem vrtiću na Markovom trgu 6 nikad nije dosadno. Ah ti razigrani i nestašni saborski mališani. Tetku Gordanu zasigurno nije lako":

No, ozbiljnim i osuđujućim priopćenjem na istup Franka Vidovića reagirao je predsjednik 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a Dragan Toljan.

"Zgroženi neprimjerenim istupom saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prema Predsjedniku 14. Vlade RH i Ministru obrane RH, generalu i ratnom zapovjedniku 113. šibenske brigade, a potom 4. gbr, g. Damiru Krstičeviću kao Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade reagirala je priopćenjem kojeg donosimo u cijelosti
Ovim putem želimo izraziti zgražanje prema užasnom postupku g. Franka Vidovića koji je ujedno i bio pripadnik 113. šibenske brigade.
G. Franko Vidović je neprimjerenim činom okaljao obraz pripadnika časne i slavne 113. šibenske brigade, a poglavito nama pripadnicima 1. A Satnije koji smo bili PRVI KAD JE TRIBALO.
Svima nam je razumljiva demokracija, saborska rasprava, sloboda govora i izražavanja pa koliko se ne slagali u nekim pogledima neovisno koja politička opcija je u pitanju. Svatko ima pravo na iznošenje mišljenja pa bilo ono i potpuno krivo.
Ponašanje saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prešlo je sve granice „lijepog ponašanja“ i saborskog djelovanja, tj. sramote koji nam je, ali i cjelokupnom hrvatskom domoljubnom puku, nanio kao i teške uvrjede svojim postupkom donošenja maketa zrakoplova Ministru obrane RH inicirajući tako svoju radost što u postupku javne nabave zrakoplova RH ovaj put nije uspjela, ali ne svojom krivnjom.
General Damir Krstičević uložio je cijelog sebe kako bi ojačao HRZ a samim time i cijele OSRH, pretrpio mnoge neprospavane noći, a sve da hrvatsku pobjedničku vojsku dodatno ojača i onda se pojavi g. Franko Vidović kao „cirkusant“ i svojim neprimjerenim činom „pljune“ na sav trud, rad i zalaganje uz velike osmjehe. Pitamo se:
Kako bi se g. Franko Vidović osjećao da netko tako „pljune“ i na njegov rad i trud?
„G. Franko Vidoviću, ne radi se to tako s časnikom OSRH, jer je general Damir Krstičević najprije bio "običan" vojnik, izvidnik, a tek kasnije zapovjednik..... ne radi se tako s vojnikom i s časnikom OSRH koji je "kusao" i metke, i granate, i nagledao se krvi i smrti..... ne radi se tako!!!!
Da je imalo časti u g. Franka Vidovića, najprije ne bi tako postupio, a kad već jeste došao pred generala pobjedničke vojske i Ministra obrane RH jedino što je trebao napraviti jeste pokloniti se do zemlje!“
Imajući u vidu da je general, ratni zapovjednik pobjedničke hrvatske vojske i Ministar obrane RH uložio toliko truda u jačanje i obrambenu moć naše mlade države, čega smo i svjedoci, svaki „napad“ na našeg ratnog zapovjednika smatramo i otvorenim napadom na nas kao bivše ratnike i vojnike", stoji u priopćenju.  

Iz kategorije: Vijesti