Datum objave: 09. Siječanj 2019

Kreće program dodatnog osposobljavanja trajno nezaposlenih, pogledajte možete li se uključiti!

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik u partnerstvu sa udrugom Ardura iz Šibenika trenutno provodi projekt „Zajedno u bolje sutra“ kako bi dugotrajno nezaposleni bili konkurentniji na tržištu rada i lakše pronašli Cilj tog projekta je stručno osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe. Kroz projekt će se održavati aktivnosti programa osposobljavanja i to: Razvoj mobilnih aplikacija(Android), WEB dizajner, CAD specijalist, CNC operater te Programiranje u JAVA programskom jeziku, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

U sklopu provedbe projekta, zajedno s programima osposobljavanja, bit će održano i 12 radionica kroz koje će ciljana skupina osnažiti meke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Svi zainteresirani trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: Prilikom ulaska u projektne aktivnosti mladi do 29 godina života trebaju biti kontinuirano nezaposleni iznad 6 mjeseci te osobe starije od 30 godina trebaju biti nezaposlene iznad 12 mjeseci.

Projekt „Zajedno u bolje sutra“ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora.

S obzirom da je preostalo još slobodnih mjesta, molimo sve zainteresirane koji ispunjavaju uvjete naznačene u Pozivu da se prijave kako bi mogli krenuti sa provedbom gore navedenih programa. Sve informacije možete pronaći na službenim stranicama Grada Šibenika (pod rubrikom Obavijesti- Javni poziv za prijavu na programe osposobljavanja), na e mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na broj telefona 095/567-5316.

 

Iz kategorije: Vijesti