Datum objave: 20. Prosinac 2018

Michelinova zvijezdica i službeno stigla u Šibenik, u restoran Pelegrini

Diana Ferić
Diana Ferić

Michelinova zvijezda, najprestižnije priznanje za jedan restoran i službeno je stigla u Šibenik, u restoran Pelegrini kojom se on ovjenčao ove godine, u ruke njegovog vlasnika i chefa Rudolfa Štefana. Odličan završetak ove godine koja je za njega bila više nego uspješna.


UZ to što sud obili Michelinovu zvjezdicu Šibenski restoran Pelegrini već treću godinu zaredom proglašen je prema izboru Dobri restorani najboljim restoranom Hrvatske, a chef Rudolf Štefan po drugi put najboljim hrvatskim chefom, a sad su se ovjenčali i najprestižnijim priznanjem Michelinovom zvjezdicom. Na međunarodnom kongresu udruge JRE (Jeunes Restaurateurs Europe), koji se održao u Lucernu, Pelegrini je osvojio JRE Service Award 2017. koja se dodjeljuje za najviši standard uslužnosti. A u to su uključeni i sam doček i tretman gosta tijekom cijelog boravka u restoranu, ambijent, opskrbljenost podruma te nadasve educiranost i ulaganje u kompletan tim, od sous chefova preko sommeliera, konobara i ostatka osoblja.

 

Ove je godine u Šibenik, na gastromanifestaciju Chef’s Stage, doveo brojne svjetski poznate chefove za što je dobio i posebno priznanje TZ Šibensko - kninske županije..

 

Rudolf Štefan je zasigurno jedno od vodećih imena u hrvatskoj gastronomiji, a poznat je po tomu što svoje jelovnike bazira prvenstveno na jelima spravljenim od lokalnih namirnica sa šibenskog i okolnog područja. Njeguje autohtono dajući mu svoj pečat.

 

Uvrštenje novih restorana u MICHELINOVU selekciju snažan je poticaj za daljnje kontinuirano usavršavanje domaće gastronomske scene, ali i velika globalna promocija Hrvatske kao vrhunske gourmet destinacije. Podsjećamo kako je od hrvatskih restorana, u društvo elitnih restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, prvi ušao rovinjski restoran Monte, koji je 2017. godine dobio jednu MICHELINOVU zvjezdicu, a koju je zadržao i za 2018. godinu.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3