Datum objave: 20. Prosinac 2018

18 - godišnjakinja namjestila 25 - godišnjaku:Namamila ga i organizirala ekipu da ga opljačka

Diana Ferić
Diana Ferić

Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU šibensko – kninske razrješio je dva kaznena djela razbojništva koja su se dogodila na šibenskom području. su uspješno dovršena dva kriminalistička istraživanja:


Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za razbojništvo u jednoj šibenskoj kladionice sa sjedištem u Zagrebu. Utvrđeno je da je 19.srpnja 2015.g. oko 15.40 sati u Šibeniku u ulici Ante Šupuka, maskiravši se potkapom s otvorom za lice koristeći se pištoljem nepoznate marke i kalibra usmjerivši pištolj prema 26-godišnjoj zaposlenici uz ozbiljnu prijetnju od nje zatražio da mu preda sav novac,. Predala mu je ukupno 10.970 kuna i to dio iz ladice blagajne, a dio iz sefa koji je od nje zatražio da ga otvori.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je 18.prosinca 2018.g. uz kaznenu prijavu predan Pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.



Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad trojicom 18-godišnjaka, 18-godišnjakinjom i maloljetnikom osumnjičenima za razbojništvo na štetu 25-godišnjaka.

Utvrđeno ja da je osamnaestogodišnjakinja po prethodnom dogovoru s četvoricom osumnjičenih stupila u kontakt s oštećenim kojeg poznaje od ranije, te s njim dogovorila susret 17.prosinca oko 21.30 sati u njegovom automobilu u Šibeniku na osamljenom mjestu, gdje su po prethodnom dogovoru došla i ostala četvorica osumnjičenih koji su maskiravši se uz silu i prijetnju ušli u osobni automobil oštećenog, tjelesno ga napali, te mu otuđili novaci osobne predmete ukupne vrijednosti od oko 5000 kuna.
Osamnaestogodišnjakinja je ovom prilikom kako ne bi oštećenom bila sumnjiva glumila strah kako bi odvratila pozornost od sebe i umiješanosti u ovo kazneno djelo.
Po dovršenju ovog kaznenog djela osumnjičeni su međusobno podijelili dio ukradenog novca i ukradene predmete, dok je preostali iznos novca jedan od osamnaestogodišnjaka zadržao za sebe kao i dio koji je trebao predati osamnaestogodišnjakinji .
Pretragom stana kojim se koristi jedan od osamnaestogodišnjaka je pronađen ručni sat oštećenog i novac koji potječe od izvršenja ovog kaznenog djela.

Svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti