Datum objave: 03. Prosinac 2018

Prosječna cijena kvadrata stana u Šibeniku je oko 1 500 eura u Dubrovniku dvostruko više

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je, prema najnovijem istraživanju portala Njušaklo.hr na sedmom mjestu u Hrvatskoj po cijeni četvornog metra stambenog prostora. Za stan ona iznosi 1 474  eura, a za kuću 1279  eura. Najviše su i dalje cijene u Dubrovniku u kojem se četvorni metar stana prodaje po prosječnoj cijeni od 3 861 eura, a kuće čak 4 669  eura. Slijede Split, Zadar i Zagreb dok je iu Rijeci i Puli cijena četvornog metra stana oko 1 500 eura.

 

Nastavlja se trend izraženog rasta traženih cijena nekretnina u Hrvatskoj. Cijene stanova bilježe, u posljednjih nekoliko godina rekordan, godišnji rast od 8 i pol posto, dok su tražene cijene kuća u istom periodu više za gotovo 5 posto. Rast je izraženiji usporedimo li cijene sa onima iz 2016., pa su u samo 24 mjeseca cijene stanova porasle za više od 13 posto, dok cijene kuća bilježe rast od gotovo 7 i pol posto.

 

Kod prodaje stanova, najviše interesa bilo je za stanovima u Zagrebu te Splitsko dalmatinskoj županiji, dok su kod kuća na prodaju uz Grad Zagreb najzanimljivije županije bile Zagrebačka i Primorsko-goranska županija.

 

U Zagrebu potencijalni kupci najviše pregledavaju stanove veličine između 50 i 60 kvadrata, te cijene između 60 i 80 tisuća eura, a prosječna tražena cijena za kvadrat stana iznosi 1.965 eura, i za 11 posto je viša u odnosu na isti mjesec prošle godine. Od većih gradova, Split i Zadar bilježe rast cijena stanova za čak 12 posto u odnosu na prošlu godinu, pa je tako u Splitu prosječna tražena cijena po kvadratu stana 2.788 eura, dok je u Zadru ona 2.106 eura. Od ostalih većih gradova, Pula bilježi rast cijena stanova od 8 posto, Rijeka od 5 posto, dok Osijek bilježi rast od gotovo 4 posto, priopćili su iz portala Njuškalo.hr..
 

Iz kategorije: Vijesti