Datum objave: 30. Studeni 2018

Impol – TLM organizira dodatnu edukaciju za učenike Tehničke škole u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Modernizacija proizvodnog procesa koja se provodi u Impol – TLM –u u Šibeniku otvara potrebu za zapošljavanjem mladih, visokokvalificiranih radnika koje Impol grupa u prvom redu želi pronaći na šibenskom području. Uspostavili su usku suradnji s Tehničkom školom u Šibeniku iz koje bi se mogli regrutirati takvi kadrovi. U tom cilju pružaju i dodatnu edukaciju učenicima pa će u Tehničkoj školi 4. prosinca ove godine održati Tehnički dan koji sadržava nekoliko stručnih predavanja vezanih za proces lijevanja i proizvodnje aluminija koja će održati njihovi stručnjaci i znanstvenici.

 

Tako će Uroš Kovačec učenike upoznati s procesom lijevanja aluminija i drugim postupcima koji su nužni kako bi se postigla vrhunska kvaliteta proizvoda. Dr. Peter Cvahte govorit će o toplinskoj obradi aluminija i drugim proizvodnim postupcima dok će dr. Matej Steinacher predstaviti nove trendove na tržištu aluminijskih proizvoda.

 

„Mislim da je Impol – TLM na pravom putu da različitim aktivnostima približi našim učenicima aluminijsku proizvodnju i na taj način ih zainteresira za tu djelatnost u kojoj imaju šansu dobiti posao. To je mukotrpno jer većina učenika ne želi ostati na srednjoškolskom obrazovanju već svi žele studirati pa ih je za takve stvari teško pridobiti. Na ovim predavanjima sudjelovat će pedesetak naših učenika iz usmjerenja Računalni tehničar za strojarstvo“, ističe Josip Belamarić, ravnatelj tehničke škole u Šibeniku.

 

Nakon predavanja koja će biti održana od 8.00 do 11.00 sati učenici će posjetiti pogone Impol - TLM –a kako bi se izravno upoznali s proizvodnim procesima u valjanju i lijevanju aluminija i njihovom modernizacijom.
Impol – TLM nudi i stipendije učenicima srednje Tehničke škole i studentima, a ovih dana bit će i potpisani ugovori s onima kojima su odobrene stipendije za školsku godinu 2018/2019.
 

Iz kategorije: Vijesti