Sidebar Menu

Datum objave: 19. Studeni 2018

Poznato je tko je dobio kućice na ovogodišnjoj Adventuri u oštroj konkurenciji

Diana Ferić
Diana Ferić

Među tridesetjednom prijavom pristiglom na javni poziv za najam kućica u perivoju Roberta Visianija u sklopu Adventure 2018., koja će započeti 6. prosinca 2018., a potrajat će do 1. siječnja 2019. Četveročlano Povjerenstvo u sastavu Paško Rakić, Mirjana Žurić, Zoran Erceg Morana Perića izabrali su ih 15 i to 12 u kategoriji Ugostiteljstvo i tri u kategoriji Slano i slatko Šibenčanima i ne tako baš puno poznatih imena obrta dok peta članica Povjerenstva nije bila nazočna. U prvoj kategoriji se natjecalo 28 ponuđača, a u drugoj samo četiri.

 

„Prema odabranim prijavama čini se da nas čeka poprilično zanimljiv prosinac i u gastronomskom smislu – nakon što je poharala Zagreb, izgledno je da će ‘sarma sendvič’ osvojiti i Šibenik, a osim već dobro poznatih sajmenih jela kao što su domaće kobasice s kruhom ispod peke, bakalar, jota, buncek i oglavina u sendviču s kiselim kupusom, buncekebab i drugi, ove godine očekuju nas brojni noviteti pa ćemo se na Adventuri sladiti selekcijom pita i bureka, a osim bosanske kuhinje, predstavit će se i američka kuhinja s pulledbeef sendvičima, odnosno sa sendvičima od trganih komadića sporo pečene svinjetine ili teletine. Moći će se degustirati i pecalice, tortille s pancetom i sirom, šibenska luganiga, ali i desert na bazi piva – biramisu. Jednako je bogat i izbor pića – od ponude lokalnih vinara i pivara, preko toplih rakija i zimskih koktela, kuhanoga vina i gina, raznih bezalkoholnih zimskih napitaka i čajeva, naći će se ponešto za svačiji ukus. Za ljubitelje slatkoga, osim tradicionalnih friula i kroštula, ove godine na Adventuri bit će predstavljeni i francuski macaroni u obliku Djeda Božićnjaka i Snjegovića, kolači od naranče i čokolade, jabuka i cimeta, pispaji i lanjske miljenice velikih i malih, nizozemske palačinkice od heljdina brašna znane kao – piccopuff “, priopćili su iz Povjerenstva.

 

Odabrani su:

Šibenska konoba j.d.o.o. – A1
Klub Šibenčana j.d.o.o. – A2
U.O. D&D – A3
U.O.Jastreb– A4
U.O.Deda – A5
Obrt ETP charter – A6
U.O. Kajatoma – B1
U.O. Maron sport caffe – B2
U.O.Cocktail event – B3
Fast Break j.d.o.o. - B4
Mala ložaj.d.o.o. – D1
Faust j.d.o.o – D2

 

U kategoriji Slatko i slano odabranasu 3 ponuditelja na sljedećimpozicijama:
1. Balaton j.d.o.o. – C1
2. UO Žana – C3
3. Obrt Noemi – C4

  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam