Datum objave: 02. Studeni 2018

Muzej Grada Šibenika dobio novac za projekt koji će hendikepiranim građanima približiti muzejske sadržaje

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „KULTajmo u Šibeniku“ vrijedan 780 000 kn koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda predstavljen je danas u Muzeju grada Šibenika. Prijavitelj projekta je upravu Muzej u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik. Cilj im je olakšati dostupnost kulturnih, posebno muzejskih sadržaja slijepim, gluhim i drugim hendikepiranim građanima.

„ Važnost ovog projekta je u suradnji gradskih kulturnih ustanova i udruga civilnog društva, a Grad Šibenik bit će im na raspolaganju u provedbi projekta. Posebno nas veseli što će se projektom slijepim i slabovidnim osobama povećati dostupnost sadržaja i programa Muzeja grada Šibenika“, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić dodajući kako taj projekt pokazuje da gradske ustanove mogu i same,a ako s epotrude, doći do novca za nove sadržaje.

 

Ravnatelj šibenskog Muzeja Željko Krnčević istaknuo je kako će u sklopu projekta biti održana taktilna izložba za slijepe te škola fotografiranja za djecu s posebnim potrebama, a postavit će se i table prilagođene slijepim osobama na arheološkim nalazištima na području grada Šibenika.

Projekt je predstavila i Mirna Vulin iz udruge „Sveti Danijel“ koja ga je za potrebe Muzeja i partnera izradila.


KULTajmo u Šibeniku ima svrhu jačanja obrazovnih kapaciteta policy makera o umrežavanju javnog i civilnog sektora, umrežavanje udruga različitih djelatnosti te jačanje kapaciteta Muzeja grada Šibenika u povećanju dostupnosti kulturnog/edukativnog sadržaja građanima Šibenika, smanjujući socijalnu isključenost. Rok provedbe projekta je 16 mjeseci, odnosno do siječnja 2020. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti