Datum objave: 26. Listopad 2018

"Zeleni grad":Imamo potporu većine stanovnika povijesne jezgre za novu organizaciju odlaganja smeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što su obznanjena nova pravila za odlaganje smeća u povijesnoj jezgri te nazivi 50 ulica u Docu i na Gorici stanovnici kojih će moći od 1. studenog odlagati samo u podzemne kontejnere u Docu i kod groblja svete Ane neki su stanari kuća koje se nalaze u tim ulicama izrazili nezadovoljstvo takvom organizacijom prikupljanja komunalnog otpada, uglavnom uz podsmijeh i ruganje. Na pameti su im bile slike građana, pogotovu onih starijih i teško pokretnih kako barem jednom dnevno prolaze cijelu povijesnu jezgru s vrećom za smeće da bi je odložili u podzemni spremnik. Pitaju se je li se moglo primijeniti neko jednostavnije i praktičnije rješenje.

 

No u upravi tvrtke „Zeleni grad“ ističu kako su nezadovoljni građani u manjini i tvrde kako za tu novu organizaciju imaju potporu većeg dijelova stanara tih dijelova Šibenika.

 

„Točno je da jedan manji dio građana nije zadovoljan ovakvim načinom zbrinjavanja otpada a isto tako veliki dio građana to podržava. Svjedoci smo ovoga ljeta da su građani stare gradske jezgre i ugostitelji negodovali kada bi naša vozila prolazila i sakupljala otpad dok bi grad bio pun turista po restoranima, kafićima i ulicama. Cilj je, a i potpora većeg dijela korisnika da se iz stare gradske jezgre izmjeste kante koje bi se preko dana zatrpavale nekontroliranim odlaganjem otpada“, kažu u „Zelenom gradu“ tvrdeći da su izabrali najbolji način odlaganja i zbrinjavanja otpada u tom dijelu grada.

 

Uz to napominju da su otvori na podzemnim spremnicima od 40 litara i samo će tolike vrećice moći odložiti u podzemne spremnik. Svi stanovnici stare gradske jezgre koji nose otpad u podzemne spremnike imati će točno očitanje predanog otpada i unaprijed će znati svoje račune.
  

Iz kategorije: Vijesti