Datum objave: 16. Listopad 2018

Sin načelnika PU Splitsko - dalmatinske pijan skrivio nesreću očevim službenim autom

Diana Ferić
Diana Ferić

Luka Marendić (19), sin načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, u noći s ponedjeljka na utorak pod utjecajem alkohola skrivio je prometnu nesreću, i to policijskim ford focusom kojega inače koristi njegov otac. Po prvim informacijama, automobil je koristio bez očeva znanja, piše tportal.

Već u jutarnjim satima utorka o incidentu je izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, koje u priopćenju navodi da je Marendićev sin imao 1,70 promila alkohola u krvi, te je točno u 3.09 sati naletio na ogradu mosta na Bačvicama. Nije bilo ozlijeđenih i nastala je tek materijalna šteta.

'Vozilo je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozač (1999.) je član njegove obitelji te je, prema prvim informacijama, uzeo vozilo na korištenje bez njegova znanja. Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere', stoji u priopćenju MUP-a.

Šef splitske policije Slobodan Marendić za tportal je potvrdio događaj i potpuno otvoreno opisao što se doista dogodilo.

'Sin upravo završava srednju školu i istovremeno radi kao konobar. Nakon smjene nazvao me da uskoro dolazi kući u Solin s kolegom koji živi u blizini, a ja sam ga kao i inače dočekao i potom otišao na spavanje. Zatim ga je nazvala djevojka s molbom da je preveze iz grada do njene kuće, a on nije mogao pronaći naš privatni automobil - jer sam ga parkirao na drugom mjestu - i uzeo je ključeve službenoga', objašnjava Marendić.

 

'Očito je u međuvremenu i nešto popio, a nazvao me čim se dogodila nesreća', dodaje šef splitske policije. On sam potom je odmah nazvao operativno dežurstvo i zatražio da policija provede potpuni uviđaj, a kad je došao na Bačvice njegov sin već je dobio i odgovarajuće prekršajne naloge, te mu je oduzeta vozačka dozvola. Marendić je o svemu odmah obavijestio i Ravnateljstvo policije.

'Kao čovjek sam sretan jer se nitko nije nalazio s njim u automobilu i jer ni on nije ozlijeđen. Potpuno surađujem s unutarnjom kontrolom i spreman sam snositi posljedice, ukoliko ih bude', dodaje šef splitske policije.

 

 

Iz kategorije: Vijesti