Datum objave: 05. Rujan 2018

Biskup u miru Ante Ivas predložen za Nagradu grada Šibenika za životno djelo

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski biskup u miru Ante Ivas treba bi ove godine dobiti Nagradu Grada Šibenika za životno djelo. Tako je odlučio Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća grada Šibenika u kojem su Dragan Zlatović, Jakov Bilić,Dario Kulušić i Stipica Protega iz HDZ –a, Ivo Glavaš iz MOST-a, Nikica Penđer (HKS) te Mia Matić iz SDP –a.
U obrazloženju stoji da je tu nagradu zaslužio za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi grada Šibenika.

 

Za Nagradu grada Šibenika predloženi su glazbenik Pavao Mašić, zbog iznimnih postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti te Rudolf Štefan, vlasnik restorana s Michelinovom zvjezdicom, Pelegrini, it o zbog iznimnih postignuća u gastronomiji i promicanju Šibenika kao posebne turističke destinacije.
Za plaketu Grada Šibenika predložena je Udruga Hrvatska žena – povodom 25. godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području, a za grb Grada Šibenika znanstvenica Iva Kurelac koja je, kako navode, dala svekoliki doprinos izučavanju šibenske srednjovjekovne povijesti i znanstveno-stručnu suradnju u obilježavanju 950. godina od prvog spomena grada Šibenika.

 

O predloženim kandidatima glasovat će gradski vijećnici na sljedećoj radnoj sjednici koja je zakazana u srijedu 12. rujna, ali se o prijedlozima ne raspravlja.

 

Iz kategorije: Vijesti