Datum objave: 05. Rujan 2018

NA DANAŠNJI DAN – „Hajduk“ opet u velikoj krizi – Šibenik nudi pomoć

Diana Ferić
Diana Ferić

Splitski „Hajduk“ opet je u velikoj krizi. Na koljena su ga bacile nesuglasice u njemu što svaki prijatelj „Hajduka“ dobro zna.

Sadašnja kriza je tim značajnija, što je izbila nakon što su prilike u klubu bile konsolidirane zahvaljujući kompromisnom držanju svih njegovih članova. Sada je „Hajduk“ u najmanje poželjnom stanju, a uzrok je to što ga je godinama vodila manjina koja je vješto manipulirala većinom da se održi na kormilu kluba. Zbog toga se disciplina u „Hajduku“ potpuno srozala, a osobni interesi često vođeni političkim interesima potkopali su zdrave temelje nekada uzora vrijednog kluba.

Da bi se „Hajduk“ vratio na zdrave noge kriza mora biti odmah riješena što ne bi trebalo biti teško jer je ogromna većina članova kluba sporazumna što i kako treba učiniti. Sada je „Hajduk“ u opadanju. Oni koji su skrivili njegov pad sami sebe diskvalificiraju ne samo u „Hajduku“ nego u nogometnom sportu. Zato oni moraju otiži da bi „Hajduk“ imao budućnost kakvu zaslužuje.

U vezi s raspletom krize u „Hajduku“, Šibenik je na inicijativu svog nogometnog kluba „Osvit“ ponudio pomoć ma kakva bila potrebna. U Šibeniku ima dosta navijača „Hajduka“, ali u odluci da se „Hajduku“ ponudi pomoć nisu bili presudni oni nego stav nogometaša i Uprave „Osvita“ da u Šibeniku i Dalmaciji pa i šire nije moguće imati jak nogometni klub bez jakog „Hajduka“.

Ako nemaš od koga jačeg izgubiti i ako znaš da neće biti slasti pobjede nad boljim i jačim od sebe, ne možeš i napredovati. Dakle ako je „Hajduk“ u krizi i ako „Hajduk“ nazaduje svi smo na gubitku i svi ćemo nazadovati, smatraju u šibenskom „Osvitu“ i pružaju „Hajduku“ ruku da mu pomognu, ako ikako mogu, da se podigne i opet bude uzrok klub

Bilo je to na današnji dan 5. rujna 1935. godine.

Pripremljeno temeljem novinskih izvješća i rukopisne ostavština novinara Manfreda Makale.

Fotografija: www.Hajduk.hr
 

Iz kategorije: Vijesti