Datum objave: 22. Kolovoz 2018

FALIŠ SE NASTAVLJA:Ove godine dovode najutjecajnijeg teologa Europe Jürgena Moltmanna

Diana Ferić
Diana Ferić

Šesti Festival alternative i ljevice održat će se i ove godine na već poznatim lokacijama, na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) te u Studiju Galerije sv. Krševana (izložbeni dio) i to od 5. do 8.rujna..

Središnja tema ovogodišnjeg, šestog po redu Festivala alternative i ljevice Šibenik je, kako su organizatori i najavili zatvarajući peto izdanje, „Turizam: između profita i javnog dobra“ dok su druge, programski istaknutije teme „1948.: godina o kojoj se šuti“, te „Politika iracionalizma: narod i njegove ideologije“.
Iz Udruge FALIŠ s posebnim zadovoljstvom najavljuju gostovanje vjerojatno najpoznatijeg i sasvim sigurno najutjecajnijeg teologa Europe, autora kapitalnog djela „Raspeti Bog“, Jürgena Moltmanna, koji će održati predavanje na temu: „Kršćanstvo, čovječanstvo i novi nacionalizam“.
Također, organizatori FALIŠ-a ističu i gostovanja filozofa Žarka Paića, povjesničara Jože Pirjeveca čije djelo „Tito i drugovi“, na kojem je radio preko tri desetljeća, objašnjava, uz ostalo, i prirodu razlaza Tita i Staljina, zatim osnivačice tvrtke „Planet4People“ i UN-ove ekspertice Erike Harms, fotografa Milomira Kovačevića Strašnog, bosanskohercegovačkog književnika Selvedina Avdića, nekadašnjeg rektora splitskog Sveučilišta, dr. Ive Babića, ali i mnogih drugih.
Ovogodišnji FALIŠ počinje u srijedu, 5. rujna u 18 sati u Studiju Galerije sv. Krševana - izložbom fotografija „Goli otok 2018“ spomenutog Milomira Kovačevića Strašnog, Sarajlije sa dugogodišnjom pariškom adresom i impozantnim autorskim opusom.
Više o cjelokupnom programu (rasporedu i satnici) sljedećih dana...

Festival alternative i ljevice Šibenik održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Nacionalnog parka „Krka“, Grada Šibenika, Turističke zajednice Šibenik i europske mreže za književnost Traduki.
 

Iz kategorije: Vijesti