Datum objave: 17. Kolovoz 2018

Hrvatske ceste u srcu sezone poboljšavaju sigurnost prometa na vodičkoj zaobilaznici

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska ceste, za njih savršenu, a za vozače vrlo problematičnu vodičku zaobilaznicu , poboljšavaju u srcu sezone – od 23. srpnja do 28. kolovoza. Srećom u noćnim satima, u vremenu od 21.00 do 6.00 sati, pa ne nastaju gužve, a vozila prometuju jednim kolničkim trakom, uz osiguranje glavnog prometnog toka vertikalnom svjetlosnom signalizacijom. Te radove nazivaju „povećanje sigurnosti prometovanja“.

Kao što je poznato, nakon brojnih prometnih nesreća koje su se dogodile na vodičkoj zaobilaznici i nezadovoljstva vozača Hrvatske ceste su se odlučile na te mjere iako i dalje tvrde da je cesta besprijekorno izgrađena i uređena, da na njoj nisu utvrđeni nedostaci te je izgrađena sukladno važećim zakonskim propisima, a za što je i izdana pravomoćna uporabna dozvola.

 

„Uvažavajući štetne događaje , posebice one sa smrtnim posljedicama, iako je odgovarajućim postupcima utvrđeno da cesta pa samim time niti Hrvatske ceste nisu ni na koji način uzrokovali iste nezgode, Hrvatske ceste su u suradnji sa FPZ izradili elaborat povećanja sigurnosti prometovanja predmetnom dionicom državne ceste D8. Postavljaju se dodatne odbojne ograde, pojačava horizontalna i vertikalna signalizacije i zatvaraju sporedni prilazi“; kažu u HC –u.

 

Naglašavaju i da će se posebno analizirati rad semaforskog sustava vodeći računa o prometu u protekloj godini te će se signalni plan dinamički prilagođavati prometnom opterećenju u narednom periodu.

 

Poljski prilazi i putovi bit će međusobno povezani i cjelovito u mrežu nekategoriziranih cesta, a za što će Hrvatske ceste d.o.o. dodatno otkupiti određenu površinu zemljišta.
 

Iz kategorije: Vijesti