Datum objave: 16. Kolovoz 2018

NA DANAŠNJI DAN - Zabranjeno dovođenje i kupanje pasa na Jadriji!

Diana Ferić
Diana Ferić

Uprava kupališta "Jadrija" donijela je na današnji dan 16. kolovoza 1933. godine odluku da se zabrani dovođenje pasa na Jadriju i kupanje pasa na kupalištu.

Odluku Uprave kupališta podržala je Uprava općine Šibenik "s iskrenom željom i poštenom namjerom da više ne dolazi do prepirki i tučnjava između kupača i vlasnika pasa zato što je kupalište izgrađeno i uređeno da se na njemu uživa, a ne da se ratuje".

Nakon što je zabrana donijeta tragalo se za načinom kako je provesti. Privi prijedlog da na Jadriji dežura općinski šinter koji će uklanja pse "koji bi zašli među kupače, a posebno među djecu u plićaku", nije prihvaćen jer ni kupalište ni općina nisu imali novaca za šintera, a nije se znalo ni kuda bi šinter "s uhapšenim psima".

Rješenje je bilo zabrana ukrcaja pasa na pabrod koji vozi kupače i izletnike na Jadriju. Ta odluka počela se provoditi odmah, ali nije svim psima bio onemogućen pristup Jadriji.

Postignut je dogovor da na Jadriju ipak mogu ići "mali psi šibenskih dama" i to zbog "očigledednosti da je riječ o malim psima koje dame nose u naručju pa se više mogu smatrati nakitnim ukrasom nego životinjama koje bi gdjekoga mogle ozbiljno smetati."


 

Iz kategorije: Vijesti