Sidebar Menu

Datum objave: 30. Srpanj 2018

Sutra, na dan pokopa Olivera Dragojevića bit će Dan nacionalne sućuti

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijer Plenković je u ovom slučaju osluhnuo bilo naroda. Na njegovu inicijativu Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koji će se obilježiti u utorak, 31. srpnja 2018. godine.

Dan nacionalne sućuti bit ćeobilježen isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.
Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.
Oliver Dragojević, velikan hrvatske popularne glazbe, umro je u nedjelju rano ujutro u splitskoj bolnici u dobi od 71 godine nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću.
Iza jednog od najboljih hrvatskih glazbenika 23 su studijska albuma, nagrade struke i publike, a nastupao je u najpoznatijim svjetskim dvoranama; njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera House u Sydneyu.
Podrijetlom je iz Vele Luke na otoku Korčuli a u Splitu je pohađao glazbenu školu. Dragojević je karijeru započeo 1963. godine kao pjevač i klavijaturist splitske grupe Batali, a prvi uspjeh doživio je na Splitskom festivalu 1974. osvojivši prvu nagradu publike sa skladbom 'Ča će mi Copacabana'.
Iza sebe je ostavio niz hitova kao što su Skalinada, Malinkonija, Oprosti mi, pape, Vjeruj u ljubav, Piva klapa ispo' volta, Nadalina (duet s Borisom Dvornikom), Karoca itd., koji su danas evergreeni hrvatske zabavne glazbe.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam