Sidebar Menu

Datum objave: 20. Srpanj 2018

Šibenik je po visini prosječne plaće treći u Hrvatskoj,pogledajte tko najviše zarađuje

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je po prosječnoj plaći koja iznosi 5.892,66 kuna na trećem mjestu među većim gradovima u RH , pokazala je analiza koju je, prema podacima FINA-e proveo finacijski servis Firmoteka. Odmah iza Šibenika je Dubrovnik s 5.691,40 kn, a ispred Šibenika se smjestio Grad Zagreb s visinom plaće od 5.998,60 kuna i Koprivnica koja je na prvom mjestu s prosječnom plaćom od 6.317,96 kuna.

 

Financijski servis Firmoteka zanimalo je kolike su plaće u takozvanom realnom sektoru.

 

U ovom izračunu prosječne plaće maknuli smo zaposlene u državnoj službi (koji čak znaju dignuti prosjek), maknuli smo i plaće isplaćene kroz Udruge iako taj podatak imamo, a gledali smo kolika je prosječna plaća u firmama koje su obveznici poreza na dobit. Analizu smo radili na 1.029 firme a te firme zapošljavaju 7.174 djelatnika. Broj firmi koje nemaju niti jednog zaposlenog (nula zaposlenih) ima 322. Izvor podataka je FINA, GFI za 2017 godinu“, kažu u Firmoteki.
U Šibeniku su 123 firme koje isplaćuju plaću veću od prosjeka. U tih 123 firmi radi ukupno više od 3 000 osoba što znači da oko 12 posto tvrtki isplaćuje veću plaću od prosjeka te da čak 41,8 posto zaposlenih radi u takvim tvrtkama. A krema su 60 firmi koje isplaćuju 20 veće plaće od prosjeka Šibenika i u njima je prosječna plaća oko 7 100 kuna.

 

U Firmoteki su izdvojili TOP 30 firmi u Gradu Šibeniku po visini prosječne plaće. Uvjet je bio da imaju barem 5 zaposlenih, a poredali smo ih po abecednom redu.
Ako vas detaljnije zanimaju podaci o radu neke tvrtke – bilo prihod, dobit, plaća, broj zaposlenih – sve to možete vidjeti ako upišete naziv firme na www.firmoteka.hr , a cijena je 9 kuna po tvrtki.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam