Sidebar Menu

Datum objave: 28. Lipanj 2018

Prosječna neto plaća u travnju 6 220 kuna,u financijskim institucijama oko 10 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Prosječna  isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 6220 kuna, što je na mjesečnoj razini realno niže za 1,2 posto, dok je na godišnjoj razini više za 3,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema podacima DZS-a, medijalna neto plaća za travanj iznosila je 5076 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Najviša plaća isplaćena u financijskim i uslužnim djelatnostima

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za travanj isplaćena je u financijskim i uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, u iznosu od 10.427 kuna, dok su najnižu plaću, 4035 kuna, dobili zaposleni u proizvodnji kože i srodnih proizvoda.

Prosječna mjesečna bruto plaća za travanj iznosila je 8420 kuna, što je realno 1,3 posto niže u odnosu na ožujak. Na godišnjoj je razini, pak, prosječna bruto plaća bila realno viša za 4,6 posto.

Podaci DZS-a pokazuju i da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za travanj iznosila 37,32 kune, a bruto 50,52 kune.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam