Sidebar Menu

Datum objave: 27. Lipanj 2018

NA DANAŠNJI DAN - Tko ne dovede djecu na cijepljenje ide u zatvor

Diana Ferić
Diana Ferić

Kaznom zatvora u trajanju od 3 mjeseca do godine dana bit će kažnjen jedan od roditelja djece koja ne budu dovedena na cijepljenje i revakcinaciju, objavila je Općina Šibenik na današnji dan 27. lipnja 1930. godine.

Na cijepljenje protiv boginja morala su biti dovedena sva djeca rođena 1929. godine, zatim djeca rođena 1928., 1926. i 1925. godine ako nisu bila cijepljena ili ako cijepljenje nije uspjelo, a na revakcinaciju su morala doći sva djeca koja su navršila 10 godina odnosno ona koja će 1930. godine završiti 4. razred osnovne škole, a kroz prethodnih 5 godina nisu cijepljena.

Cijepljenje je organizirano po školama i javnim ustanovama, ali i na Poljani. Sva djeca dobila su pisane pozive, a roditelji pisana upozorenja.

Prema kasnijem izvješću odaziv je bio 100 postotan. Nije bilo neopravdanih izostanaka pa čak ni kašnjenja.

Zanimljivo je da su povjerenici Općine Šibenik i liječnici iz Šibenske bolnice mjesec dana nakon cijepljenja svu cijepljenu djecu posjetili u njihovim kućama i da su u posjetu išli samo nedjeljom i "u svetačke dane".

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.