Datum objave: 18. Lipanj 2018

Nove komplikacije jutros na turskom brodu koji je kod Jabuke doživio havariju

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponovno je tijekom noći prodrla voda u motor turskog teretnog broda „Haksa“ koji je jučer doživio havariju u Jabučkoj kotlini. Stručnjaci su jučer oštećenje privremeno sanirali aluminijskom pločom koja je podmorskim zahvatom zalijepljena dvokomponentnim ljepilom i jutros je trebao biti dotegljen u trogirsko brodogradilište na popravak, međutim, došlo je do komplikacija i prodor vode se nastavio, rekao je lučki kapetan iz Splita Davor Vidan za HTV.

Dodao je da su angažirani vatrogasci iz Splita i Šibenika, te ronioci koji su na terenu i pokušavaju zaustaviti prodor vode. Kad se situacija popravi nastavit će se tegljenje, rekao je. Kapetan i svi koji su ostali na brodu su evakuirani.

Na pitanje je li uzrok nesreći starost broda, Vidan je rekao kako starost broda ne može sama biti uzrok, te da ovisi kako je održavan.

Što se tiče tereta koji je prevozio, 3.000 tone sinter-magnezita, lučki kapetan Vidan rekao je da sam teret ne spada u opasne terete. To je usitnjena rudača i prema deklaraciji koju smo dobili od brodovlasnika nije opasna.

Portal Dalmacija danas javlja da je riječ o brodu koji se nalazi na crnoj listi u nekim EU zemljama.

 

Iz kategorije: Vijesti