Datum objave: 01. Lipanj 2018

Šibenska kreatorica Đina Grbin prvi put na Monturi i to s kolekcijom inspiriranom Arsenom

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska modna kreatorica Đina Grbin prvi put nastupa na Monturi Split Fashion Destination, najvećem modnom događanju u Dalmaciji koje će se održati danas od 18 do 20 sati u Galeriji Meštrović. Bit će predstavljene kolekcije najznačajanijih hrvatskih dizajnera,a Đina je, kako nam je otkrila pripremila kolekciju inspiriranu lijepim ženama i Arsenom Dedićem.

 

„Inspirirana sam lijepim ženama i njihovim seksipilom, ali i anarhističkim pogledom na život koji za mene najbolje utjelovljuje naš Arsen. On mi je nit vodilja kako kroz kolekciju tako i kroz život pa sam njegov lika aplicirala na nekoliko haljina. On je volio lijepe ž ene i dekonstrukciju nekih životnih pravila! Zapravo, on je prvi anarhist na ovim prostorima i ja sam napravila sve šta bi se sviđalo Njemu i to njemu s velikim slovom nj“, izjavila nam je.


Zanimljivost je da su mnogi dizajneri svoju karijeru započeli upravo na Monturi. Tu su se po prvi put javnosti predstavili Ana Kujundžić, Identity Igor Djuga, Arileo, Marina Design ...
Montura je uvijek otvarala vrata novim imenima te ugostila etablirana imena hrvatske modne scene, a tako će biti i ove godine. Spomenimo da su i mnoge manekenke započele karijeru na Monturinoj pisti, a neke od njih su danas majke i poslovne žene, ali uvijek drage gošće u prvim redovima.

 

" Interes za nastup na Monturi svake je godine sve veći, pa tako i ovaj put moramo reći da se broj dizajnera malo povećao. Već najavljenoj grupi pridružit će se još neki novi kreatori. Između ostalih predstavit će se Modni studio Arileo, Identity by Igor Djuga, Ana Kujundžić, Etno mot by Eleonora Tomić, Callegari - talijanska škola mode i designea, Umjetnička škola Split, ELFS, Anamarija Asanović, TWINS, No7 by Šime Kovačević, Karin design by Katarina Cvitković, Milipointwo, Sani design by Đina Grbin, Becha by Božena Bratović Smolić, Duchees by Snježana Mehun, Hairbook by Ivica Šuljak, Showroom by Antonela Gregorovi... ",  poručio je producent ove modne manifestacije Tonči Šundov, prenosimo s portala Dalmacija danas.
 

Iz kategorije: Vijesti