Srijeda, 30 Svibanj 2018 21:49

Lažni branitelj u Kninu nezakonito do države dobio više od milijun kuna

Napisala: 
Lažni branitelj u Kninu nezakonito do države dobio više od milijun kuna

Policijska uprava šibensko – kninska izvijestila je kako je u policijskoj postaji Knin dovršeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru, i nad drugim 54-godišnjakom osumnjičenim za pomaganje u izvršenju ovog kaznenog djela, a riječ je krivotvorenju statusa branitelja.

"Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu službenike Ministarstva hrvatskih branitelja u čemu mu je pomogao drugoosumnjičeni tako što je, kao nadležna osoba, takvu dokumentaciju za ostvarivanje statusa osumnjičenom ovjerio svojim potpisom, iako je znao da tamo navedene činjenice nisu istinite.

Temeljem tako probavljene dokumentacije osumnjičeni je ostvario pravo na status po kojem je u vremenu od 1. lipnja 2003. do 5. srpnja 2015., kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.072.598,29 kuna, sve na štetu Republike Hrvatske", priopćili su.
Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!