Datum objave: 28. Svibanj 2018

Pelegrini ponovno najbolji restoran u Dalmaciji i Hrvatskoj, a Rudi Štefan najbolji chef

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski restoran Pelegrini treću godinu za redom proglašen je najboljim restoranom u Dalmaciji i Hrvatskoj, u akciji Dobri restorani koju provode Jutarnji list i Vinart. Odluku je tajnim glasovanjem donijelo petstotinjak gastronomskih stručnjaka, novinara i blogera, između više od 200 hrvatskih restorana. Vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan proglašen je i najboljim hrvatskim chefom.

 

Time nastavljaju uspješan niz nagrada i priznanja. Ove godine dobili su Michelinovu zvjezdicu, a lani su bili proglašeni najboljim servisom u Europi po ocjeni ugledne udruge JRE.

 

 

Rudi Štefan je po struci ekonomist no kada se posvetio gastronomiji ima je jasnu viziju što želi i u tomu je uspio, a to je ponuda originalnih jela u kojima su sadržane lokalne namirnice.

Rudi Štefan je ove godine pokrenuo i fondaciju „Budi foodie“ za školovanje mladih kuhara, konobara i sommeliera u poznatim restoranima čime svjedoči i da mu je stalo do unaprjeđenja struke i izvrsnosti u poslu kojim se bavi te da želi pomoći mladim ljudima da ostvare svoj san u struci kao što je to uspjelo njemu.


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3