Datum objave: 28. Svibanj 2018

NA DANAŠNJI DAN - Najluđi nastavak prekinute utakmice u povijesti nogometa

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski nogometni klub "Osvit" i splitski "Vuk" bili su akteri jedne od najneobičnijih i najbizarnijih utakmica u povijesti nogometne igre.

"Osvit" je 23. svibnja gostovao kod "Vuka" u Splitu. "Vuk" je bio bolji i vodio je s 3 : 2 i vjerojatno bi tako ostalo da u 40. minuti drugog poluvremena nije došlo do sukoba među igračima u koji se umiješala i publika pa je sudac Hockman prekinuo utakmicu.

O tom slučaju raspravljala je stegovna komisija Nogometnog podsaveza i donijela odluku bez presedana u povijesti nogometa. Presuda je bila da "Vuk" i "Osvit" moraju nadoknaditi 5 neodigranih minuta drugog poluvremena i odigrati utakmicu do kraja.

To se i dogodilo. Na današnji dan 28. svibnja 1937. godine nakon utakmice "Split" - "Osvit", nogometaši "Osvita", članovi uprave kluba i svi navijači "Osvita" otišli su pješice na igralište "Vuka" gdje je odigrano 5 neodigranih minuta utakmice od 23. svibnja!

U toj nadoknadi umorni i rezignirani igrači "Osvita" zaigrali su dobro pa su čak imali i nekoliko izglednih prilika, ali nisu imali sreće jer su pred sam kraj "utakmice" primili gol pa je konačni rezultat bio 4 : 2 za ekipu "Vuka".

Uprava "Osvita" najavila je da se neće žaliti jer su utakmicu ionako izgubili, a s upravom "Vuka" je dogovoreno da će se igrači Dvornik, Matijašević i Bizjak zbog čije tučnjave je utakmica prekinuta "izgladiti svoje sportske odnose na zajedničkoj večeri uprava i igrača oba kluba uz najbolju janjetinu na pola puta između Splita i Šibenika".
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: