Sidebar Menu

Datum objave: 21. Travanj 2018

Restoviću se sviđa gradonačelnikom izbor Kulturnog vijeća:Očekivali smo farsu, a ispalo dobro

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski SDP podržava novoizabrane članove Kulturnog vijeća Grada Šibenika, ali gradonačelniku zamjeraju što je zanemario kandidatkinju koju su oni predložili, prema priopćenju koje potpisuje Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik u kojem kaže:

 

„SDP Šibenik je za članicu kazališnog vijeća predložio istaknutu, poznatu i priznatu umjetnicu Natašu Cvitan Plazibat, profesoricu po struci, koja je i javno istaknula da bi se kao članica zalagala za uvođenje kulturnog odgoja kroz institucije te za izradu kulturne strategije grada Šibenika. Predložili smo je unatoč činjenici da po definiciji nismo „udruga u kulturi“, jer smo time pokazali da smo iskreni, da se ne skrivamo iza udruga civilnog društva, te da kao stranka imamo kvalitetna rješenja koja se tiču svih Šibenčanki i Šibenčana, ne vodeći se time da li je netko članica ili član neke političke stranke.
Da budemo potpuno iskreni, očekivao sam još jednu farsu u režiji HDZ-a kakve redovito viđamo kada oni biraju članice/članove raznih upravnih i nadzornih odbora, raznih savjetodavnih tijela, te prije svega čelne ljude gradskih tvrtki i institucija. Srećom, ovaj put, farsa se nije dogodila (ako zanemarimo odabir istaknutog radnika u kulturi i umjetnika, gospodina Karađole) i grad Šibenik je dobio pristojno Kulturno vijeće.

 

Ostaje nam nadati se da će se nove članice i članovi Kulturnog vijeća pozabaviti ozbiljno svojom ulogom, da im na prvom mjestu neće biti priskrbljivanje financijskih sredstava svojim udrugama i institucijama, već da će svoju dužnost obavljati na dobrobit Grada, osmišljavanjem i u konačnici donošenjem kulturne strategije našeg Šibenika.“


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.