Datum objave: 13. Travanj 2018

Povjerenstvo za odlučivanju o sukobu interesa kaznilo Josipu Rimac i Nediljka Dujića

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog netočne i nepotpune prijave u imovinskoj kartici Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas bivšu kninsku gradonačelniku, sadašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac s 4.000 kuna. Isti iznos kazne mora platiti i šef županijskog HDZ-a i savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Nediljko Dujić jer je, dok je bio gradonačelnik Skradina,  u isto vrijeme primao gradonačelničku plaću i naknadu za članstvo u Skupštini Vodovoda i odvodnje. Dujić je najavio da će se žaliti jer smatra da nije prekršio zakon.

 

U slučaju Josipe Rimac kao propust je utvrđena činjenica da je u imovinskoj kartici navela kuću u vlasništvu supruga, no kuća je etažirana i ima tri odvojena stana, tako da nije riječ o jednoj nekretnini, nego njih tri.

 

- Možemo nedvojbeno utvrditi da je dužnosnica ovdje povrijedila odredbe zakona vezano za točno i potpuno iznošenje podataka o svojoj imovini. Bez obzira na točnu vrijednost i zakonitost dobivanja te nekretnine, ona u odnosu na podatke iz zemljišnih knjiga nije istinita- kazala je izvjestiteljica u Povjerenstvu Tončica Božić.
Povjerenstvo se složilo da je Rimac mogla zatražiti to tijelo za dodatna objašnjenja vezano za prijavu imovine u kartici, no ona to nije učinila, a nije izmijenila podatke ni nakon pokretanja postupka zbog sukoba interesa.

 

- Postoji mogućnost da se u napomeni napiše sve što treba i pojasni, pa onda ne bi bilo problema. Ovo traje dugo i dužnosnica nije izmijenila podatke u imovinskoj kartici od 2016., a s obzirom na činjenicu da je već bila sankcionirana vezano za povrede odredbe podnošenja izvješća u imovini, predlažem sankciju od 4.000 kuna - kazala je Božić.

Rimac može platiti izrečenu sankciju u dvije rate.

 

Nediljko Dujić kažnjen je jer je tri mjeseca primao naknadu za  članstvu u Skupštini Vodovoda i odvodnje, ukupno  oko 10 tisuća kuna, što po Zakonu nikako nije smio jer je istodobno  primao gradonačelničku plaću. Dujić je najavio pokretanje upravnog spora jer se s odlukom Povjerenstva ne slaže.
 

Iz kategorije: Vijesti