Petak, 13 Travanj 2018 07:55

NA DANAŠNJI DAN – Prokopan Splitski put između carinarnice i pošte

Napisala: 
NA DANAŠNJI DAN – Prokopan Splitski put između carinarnice i pošte

Splitski put, najkraća šibenska ulica koja spaja Ulicu Vladimira Nazora s Trgom Draga i Obalom hrvatske mornarice, prokopan je na današnji dan 14. travnja 1937. godine.

Radovi na prokapanju Splitskog puta kroz živu stijenu između pošte i carinarnice trajali su gotovo godinu dana, a obavljeni su u sklopu obimnih radova na regulaciji obale ispred carinarnice te kaldrmiranja ceste od Poljane do mula Krka.

Po završetku iskopa pristupilo se podizanju potpornih zidova i uređenju prolaza za pješake uz sjeverno pročelje carinarnice te uređenju usporednog puta iza pošte prema Dragi, današnje Sarajevske ulice.

Splitski put dobio je to ime i prije nego što su radovi započeti, a u cijelosti je dovršen 1938. godine. Ulica koja je kasnije nazvana Sarajevskom ostala je neuređena i nedovršena do danas te je kroz proteklih 80 godina postala jednim od najtežih šibenskih prometnih i komunalni problema.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!