Datum objave: 25. Ožujak 2018

NA DANAŠNJI DAN - U kinu "Tesla" igra Lupi Vélez, ona koja tako lipo diže veštu

Diana Ferić
Diana Ferić

Film "Djevojče iz Meksika" privukao je na današnji dan 25. ožujka 1941. godine puno šibenskih ljubitelja filma koji su došli vidjeti lijepu glumicu i pjevačicu Lupi Vélez (María Guadalupe Villalobos Vélez).

"The Girl from Mexico", film koji je u Šibeniku prikazan pod nazivom "Djevojče iz Meksika", nije bio osobito uspjelo ostvarenje, a i u kino "Tesla" je stigao s velikim zakašnjenjem pa bi neupućene mogao čuditi podatak da je do posljednjeg mjesta napunio kino dvoranu i to na obje dnevne predstave.

Razlog da Šibenčani pohrle u kino nije bio film nego popularna Lupe Vélez, glumica, komičara, pjevačica, plesačica i erotična filmska vedeta koja je u Šibeniku imala puno obožavatelja. Lupi je pjevala meksikanske pjesme koje su u Šibeniku bile popularne i rado slušane, no čini se da je razlog za odlazak u kino ipak bio malo drukčije naravi. U jednoj rukom pisanoj bilješci uz ime Lupi Vélez stoji: ona koja tako lipo diže veštu.

"Djevojče iz Meksika" bio je posljednji Holywoodski film koji je prikazan u Šibeniku 1941. godine. Već 15. travnja grad je okupirala talijanska fašistička vojska i uz pomoć četnika zavila Šibenik i crni plašt smrti i straha.

Na prvi idući film iz Holywooda Šibenčani će morati čekati više od pet godina, a tada mnogi od onih koji su guštali u Lupi Vélez, koja tako lipo diže veštu, nisu više bili živi.
 

Video

Iz kategorije: Vijesti