Sidebar Menu

Datum objave: 22. Ožujak 2018

Stradalnike Domovinskog rata u POS ugurao APN, gradonačelnik Burić spreman povući odluku

Diana Ferić
Diana Ferić

APN je na traženje Ministarstva branitelja Gradu predložio zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata u preostalih šest stanova POS –a na Šubićevcu, stoji u odgovoru Ureda šibenskog gradonačelnika na naš upit o tomu zašto su u projekt POS-a ubačeni stradalnici Domovinskog rata koje u tom projektu do sada nitko nije spominjao

„Po zaključenju postupka Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u odabira stanova kandidata s liste POS-a Grada Šibenika preostalo je 6 stanova u višestambenim građevinama F1 i F2 na lokaciji POS Šubićevac. Grad Šibenik se Zaključkom o sufinanciranju kupnje stanova za stradalnike Domovinskog rata suglasio da Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama ponudi stanove Ministarstvu hrvatskih branitelja za spomenute potrebe. Navedeni stanovi bili su ponuđeni kandidatima s liste POS-a Grada Šibenika. APN je proveo 3 kruga 'odabira', a kandidati su vršili izbor u odnosu na broj bodova i druge uvjete samog javnog poziva. U samom postupku odabira, u koji Grad Šibenik nije involviran, dio kandidata nije se odlučio ni za jedan od ponuđenih stanova. Razlozi su različiti- neki kandidati su željeli drugu lokaciji za kupnju stana, a neki su imali potrebu za stanom veće kvadrature nego što im dopuštaju kriteriji zadani POS-om“, kažu u Uredu gradonačelnika i, što je važno, ističu da su spremni, ako se pokaže da je u proceduri koju je proveo APN bilo nedostataka, gradonačelnikov Zaključak staviti izvan snage što znači da su na potezu oni koji smatraju da su „preveslani“.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam