Datum objave: 18. Ožujak 2018

Bolest je ipak bila jača:Umrla je žena Hrabrost,45-godišnja Šibenčanka Željka Štokić

Diana Ferić
Diana Ferić

Željka Štokić, četrdesetpetogdišnja hrabra žena, unatoč svojoj velikoj volji i želji izgubila je bitku s teškom bolešću. Umrla je u 16. ožujka uvečer.

Nezamislivom snagom, uz potporu svoje obitelji, prijatelja, poznanika i liječnika 14 godina borila se teškim oblicima karcinoma i s lošim prognozama ne odričući se života.

„Kad nanjušite vlastitu smrt, ali ne samo svoju, već i tuđu u bolničkim hodnicima u kojima provedete sate i sate, zapitate se o smislu života. Kad ste skoro tri godine konstantno po bolnicama i kad je vaš život sveden na vađenje krvi i izbodene vene, poželite se maknuti od toga i barem na trenutak biti dio nečega što nisu bijeli hodnici. Htjela sam se okušati u nečemu novom jer nisam znala hoću li dočekati kraj godine“, otvoreno nam prije godinu dana kazala Željka.
Prije godinu dana pokrenuta je velika humanitarna akcija u kojoj je za novu metodu njezina liječenja prikupljeno 150 000 kuna. Izložila se tada novoj metodi liječenja karcinoma radioterapijom i radio kirurgijom što joj je bila jedina šansa da preživi. Rezultati su isprva bili dobri i svi smo se nadali da će Željka uspjeti dobiti tu najveću životnu bitku.

Željki je prije 14 godina dijagnosticiran rak debelog crijeva. U godinu dana prošla je četiri teške operacije uz brojne komplikacije. U tom trenutku je uspjela. Mislila je da je pobijedila tu zloćudnu bolest i da je ispred nje drukčiji život. Ali, na žalost to nije bilo tako. Rak se vratio nakon deset godina, ovaj put na jajniku. Prošla je ponovno kroz tri operacije i godinu i pol dana izuzetno teške i invazivne kemoterapije. Nakon godinu i pol dana agonije i primanja kemoterapije s tim je prestala. Ubrzo je je bio dijagnosticiran treći karcinom - karcinom zdjelice koji je , s obzirom na mjesto na kojem se nalazio bi neoperabilan. Lani se pojavila nova nada –radiokirirgija koja liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju karcinom bez rezanja i bez krvarenja, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Na žalost, nakon privremenog oporavka, njezin organizam je ponovno počeo propadati i lijeka više nije bilo.
 

Iz kategorije: Vijesti