Datum objave: 07. Ožujak 2018

Dulibić:Da je Gradska vlast agilnija problem plavljenja Doca bi se do sada riješio

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog plime jučer poslijepodne se, kako su sakrastično, pisali na društvenim mrežama Šibenčani, Docem moglo proći jedino motornim čamcem. Ponavlja se uvijek ista priča već godina – kada padne obilna kiša ili bude velika plima riva u Docu poplavi.
Godinama se već i najavljuje projekt uređenja i proširenja obale u Docu koji bi to treba riješiti. Danas je na Aktualnom satu , na sjednicu Skupštine Šibensko – kninske županije s tim u vezi pitanje postavila vijećnica Tanja Radić Lakoš i proširila ga i na Tribunj i Vodice.

Župan Goran Pauk i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić objasnili su kako je za nedavnog posjeta ministra mora, prometa i infrastrukture Šibensko-kninskoj županiji pokrenuto rješavanje tog problema. „Za početak je potrebno utvrditi granice pomorskog dobra, na čemu se radi, a nakon toga može se pristupiti izradi odnosno realizaciji projekta“, objasnio je župan, a to je odgovor koji se već dugo ponavlja.

Željko Dulibić je bio u jednom dijelu dogovora izravan i za sporost rješavanja tog gorućeg problema prozvao je Grad Šibenik.

“Problem plavljenja Doca trebalo je početi rješavati davno prije, još prije pet godina, samo da je gradska vlast bila ažurnija i brža, ali problem je bio s nekakvim parkinzima i privatnim parcelama. Jučer sam išao vidjeti situaciju u Docu i tamo se nije moglo ni proći,a nije bilo ni vjetra ni milimetra vala na moru. Nažalost, u Gradu Šibeniku su se bavili nekim projektima koji su atraktivniji, a ipak je Dolac trebalo riješiti na vrijeme. Nije pronađen ni način kako taj projekt financirati iz sredstava EU“, kazao je ravnatelj Županijske lučke uprave.

Župan  Pauk je ublažio  situaciji pojašnjavajući kako Županija i Grad nisu imali isti  stav u vezi s načinom utvrđivanja  granica pomorskog dobra, ali da je gradonačelnik Burić sada obećao da se Grad u to neće miješati i da će to biti riješeno.

 

Iz kategorije: Vijesti