Datum objave: 19. Veljača 2018

Županija i Grad Šibenik nemaju 20 000 kuna za logopeda za djecu s disleksijom

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga „Izvor ljubavi“ koja okuplja djecu s teškoćama u učenju, pisanju i čitanju godinama vapi za logopedom koji bi u toj Udruzi pomagao djeci. Najprije, takvih stručnjaka koji bi radili u Udruzi u Šibeniku nema jer su postojeći logopedi preopterećeni na svojim radnim mjestima, a nemaju niti novca za honorirati rad takvog stručnjaka u obimu koji je potreban zbog velikog broja djece.

Zahvaljujući suradnji s Udrugom za pomoć djeci s teškoćama učenja, pisanja i čitanja „Dyxy“ Splitsko – dalmatinske županije koja im je „posudila“ svoju logopedicu Danijelu Matulić,a ali to je samo djelomično rješenje problema, kaže Majda Ivanda predsjednica Udruge „Izvor ljubavi“:

 

„Od prosinca prošle godine kod nas u udrugu dva puta mjesečno dolazi logopedica Matulić i radi s našom djecom po pet sati. Ali to ni izdaleka nije dovoljno jer trenutno 20 – ero djece treba takvu pomoć pa bi ona trebala to biti barem jednom tjedno. Za to bi nam trebalo najmanje 20 000 kuna godišnje, ali naša udruga nema taj novac pa ću moliti Županiju i Grad Šibenik da nam to osiguraju. To je jedno rješenje. Sada smo u nezgodnoj situaciji kako izabrati djecu koja će dobiti tu pomoć. Dogovorili smo se da logopedica razgovara sa svima njima i odluči kojoj je djeci ta pomoć najpotrebnija, a to je vrlo teška odluka“, objašnjava Majda Ivanda.

Dogovor je da roditelji djece kojima je potrebna pomoć logopeda podmiruju troškove njezinog dolaska u Šibenik, a Udruga „Izvor ljubavi“ osigurava novac za njezin honorar.
 

Iz kategorije: Vijesti