Datum objave: 10. Veljača 2018

Otočani dolaze na svoje:Obnavljaju se popularna Bodulska pripetavanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Bodulska pripetavanja, sportsko – zabavni susreti stanovnika šibenskih otoka bit će, nakon duže stanke ove godine ponovno organizirani. To su dogovorili predstavnici nekoliko šibenskih otoka na čelu s Inicijativnim odborom koji je pokrenuo Bodulske susreta u kojem su, uz ostale,  Anton Dobra i  Emil Guberina i Zlatko Nakić Biki.

 

„Bilo je dosta upita otočana zašto se ponovno ne pokrenu Bodulska pripetavanja budući da su ta događanja znatno pridonosila posjećenosti i zabavnom životu ljeti na otocima. Usuglasili smo se da ćemo ih ponovno organizirat i obogatiti program s još nekim sportskim i tradicijskim igrama, vodstvo Društva sportske rekreacije Bodulska pripetavanja preuzet će mlađi otočani, a mi ćemo im biti potpora“, kaže Anton Dobra.

Društvo sportske rekreacije Bodulska pripetavanja natječe se za sredstva iz gradskog i županijskog proračuna,a računaju i na potporu Turističkih zajednica Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije.

 

Bodulska pripetavanja pokrenuta su 2007. godine kao nadmetanja otočana u tradicionalnim sportskim disciplinama - balotama, vaterpolu, potezanju konopa, plivanju, igranju karata,a vrlo brzo su postala vrlo popularna privukla su veliki broj gledatelja.Prvih godina su se održavali na sedam „bodulskih“ i to na Jadriji, Krapnju, Žirju, Zlarinu, Kapriju te u Prvić Luci i Šepurinama. U početku su imali financijsku potporu i Ministarstva pomorstva i Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije. Nakon nekoliko godina ta se potpora topila tako da su zadnja pripetavanja održana te godine samo na Prviću.
 

Iz kategorije: Vijesti