Sidebar Menu

Datum objave: 08. Veljača 2018

Vlada priprema promijene:Komunalni redari postaju "gradski policajci"

Diana Ferić
Diana Ferić

Sabor je danas raspravljao o vladinu prijedlogu novog zakona o komunalnom gospodarstvu, a prema kojem bi komunalni redari trebali dobiti šire ovlasti.

 

HNS-ov ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar potvrdio je danas na konferenciji za medije da će komunalni redari ubuduće imati veće ovlasti, a otkrio je i o kakvim se točno ovlastima radi, piše index.hr
Kako kaže, komunalni redari neće postati "komunalni policajci", ali...

"Do sada su redari imali problema u obavljanju svog posla jer nisu mogli legitimirati osobu koja je napravila neki nered u prostoru. Sad će, kako bi utvrdili činjenično stanje, moći ući u nečije dvorište, legitimirati osobu i imat će mogućnost protiv te osobe, ako je prekršila neki zakon, podnijeti prekršajnu prijavu", kazao je Štromar.

 

Udruga gradova na čijem je čelu HDZ-ov gradonačelnik Zaprešića Željko Turk traži da komunalni redari postanu "gradski policajci" jer je, kako kažu, taj naziv primjereniji poslovima koji su im stavljeni u nadležnost. Prema vladinu prijedlogu, odore i službene iskaznice komunalnih redara bile bi unificirane za cijelu zemlju, s pripadajućom oznakom grada.

FOTO:Šibenik In
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam