Datum objave: 07. Veljača 2018

Tinu Šunjergi sudi se u Zadru iza zatvorenih vrata za ubojstvo majke i oca

Diana Ferić
Diana Ferić

Suđenje Tinu Šunjergi za ubojstvo oca i majke prošle godine u Čistoj Velikoj počelo je danas na Županijskom sudu u Zadru.

Predsjednica sudskog vijeća za mladež, sutkinja Sandra Radanović odlučila je kako će cijelo suđenje od početka do izricanja presude biti zatvoreno za javnost i kamere.

Šunjerga se tereti kako je prošle godine 25. ožujka usmrtio roditelje vatrenim oružjem zbog učestalog prigovaranja na njegovo ponašanje. Mladić je tog dana uzeo pištolj iz obiteljske kuće, a zatim s prijateljem otišao do polja gdje je bila njegova majka, koju je usmrtio za zadnjeg sjedišta automobila. Vidjevši tu scenu, njegov prijatelj je pobjegao iz automobila. Nakon toga Šunjerga se vratio u obiteljsku kuću i još jednim hicem iz pištolja u garaži usmrtio vlastitog oca.
Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, Županijsko državno odvjetništvo tereti zbog neprijavljivanja tog teškog kaznenog djela.

 

Odvjetnici oštećene obitelji zatražili su zatvaranje javnosti jer obitelj trpi ionako teške duševne boli i emocionalnu patnju jer je tijekom istrage u javnost izišlo niz senzacionalističkih neistina i poluistina koje oni nemaju snage ni mogućnosti demantirati

 

To su tražili i to i zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika Branko Čvrljak, branitelj Šunjerge Karlo Surić, odvjetnik drugooptuženog mlađeg punoljetnika I.Š. Miro Juras, Mario Mijat odvjetnik Nevenke i Mirka Storića(maminih bake i djeda ) i odvjetnik Željka i Kristine Šunjerga ( tatinih djeda i bake ) Josip Torić.
Tin Šunjerga ulaskom u sudnicu nije pokazivao emocije, sjedio je mirno na klupi i nije ni pogledao u prijatelja pred kojim je u automobilu ubio majku Silvanu, pišu Vijesti.hr.

 

FOTO:Antena.hr

 

Iz kategorije: Vijesti