Datum objave: 05. Veljača 2018

Visoki trgovački sud ne dopušta prodaju i zadržavanje bungalova na Jadriji

Diana Ferić
Diana Ferić

Korisnici bungalova na Jadriji koji su bili vlasništvo Hotelske kuće Rivijera ne mogu ih otkupiti u stečajnom postupku koji je u toku, presudio je Visoki Trgovački sud u Zagrebu, poništavajući Rješenje Trgovačkog suda u Zadru koji je stečajnom upravitelju Rivijere dao pravo da sa dosadašnjim korisnicima bungalova, ako to žele, sklopi kupoprodajne ugovore, javlja Županijski radio Šibenik.

 

Viski trgovački sud taj je predmet vratio Trgovačkom sudu u Zadru na ponovno suđenje.
Inače, prodaji i zadržavanju bungalova od prvog dana suprostavlja se Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje zastupa hrvatsku državu i traži da se bungalovi uklone jer su na pomorskom dobru i postavljeni su bez koncesijskog odobrenja.

 

Akciju za zadržavanje i otkup bungalova vodi Udruga gražana Bungalovi – Jadrija“ koja smatra da bi ih sadašnji korisnici morali moći otkupiti.

 

Stečajni upravitelj je na to, kaže, pristao, jer njihovom prodajom želi povećati stečajnu masu, dok drugi smatraju da nema osnove da se korisnici bungalova domognu te atraktivne lokacije na Jadriji. Bila je određena i cijena i to za dvoležajni bungalov 1.500 kuna, četveroležajni 2.300 kuna te peteroležajni 3.200 kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti