Datum objave: 26. Siječanj 2018

Žirjanin Ante Mrvica, dobri duh splitske luke, kandidat za komunikatora godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Mrvica, umirovljeni djelatnik Jadrolinije, posljednji je finalist za nagradu Komunikator 2018. godine. Uz njega u toj su završnici ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

 

„Ante Mrvica koji je mirovinu dočekao kao koordinator Jadrolinije za splitsko područje, ne samo da je odlično radio svoj posao, nego je uvijek bio i otvoren za komunikaciju s javnošću. Na telefon su ga mogli dobiti putnici koji bi kasnili na trajekt, a bio je i spreman sve važne informacije pravodobno podijeliti s medijima. Pritom su svi znali da dobivaju točne podatke. Tako je Mrvica postao prepoznatljiv i pouzdan glas Trajektne luke Split“, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa.

 

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina. Kaže kako je ljeti tamo znao biti po 18 sati radnim danom, a vikendom i dulje. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je „dobri duh splitske Jadrolinije“.

 

„Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju. Sve ostalo su priče za malu dicu! Iako sam u mirovini, i danas me ljudi zovu i pitaju hoće li brod isploviti, kakvo će biti vrime...“, kazao je Mrvica.
Ističe kako je u komunikaciji važno da znate kome se obraćate te da kratko, decidirano i jasno kažete sve što se događa i što se može dogoditi. Komunikacija, dodaje, treba biti svima prihvatljiva i razumljiva.

 

Komentirajući što je najvažnije u javnoj komunikaciji, Mrvica ističe da u njoj nema mjesta lažnim informacijama: „Bez obzira koliko se to nekome sviđa ili ne, treba reći činjenično stanje. Svaka priča koja nije u skladu s istinom i sa stvarnim stanjem na terenu, nije dobra. Nitko nema pravo krivo izvještavati i nitko ne smije dobivati lažne informacije.“

Nakon što je predstavljeno svih pet finalista za Komunikatora 2018. godine, građani svoje mišljenje o njima mogu iznijeti putem Facebook stranice HUOJ-a od subote, 27. siječnja do petka, 2. veljače.

Tko je nagradu zaslužio prema kriterijima komunikacijskih stručnjaka, žiri Grand PRixa objavit će u drugoj polovini veljače – čim javnosti otkrije kome ide Šipak godine. „Nagrada“ je to koja se dodjeljuje Antikomunikatoru godine.

 


 

Iz kategorije: Vijesti