Datum objave: 24. Siječanj 2018

Kaznene prijave protiv bivših vlasnika i članova Uprave TLM Holdinga i Aluminija d.o.o.

Diana Ferić
Diana Ferić

Neslužbeno se doznaje da su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju osumnjičeni Igor Shamiz, Živko Lakoš i Marijanu Stričević, bivši vlasnici i članovi uprave TLM Holdinga d.d. i Aluminija d.o.o.

Policijska uprava šibensko - kninska po dovršenju kriminalističkog istraživanja kojeg je provela Odjel gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije, priopćila je utvrđeno da su pedesetogodišnji i šezdesetosmogodišnji hrvatski državljani i šezdesetdvogodišnji izraelski državljanin osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, na štetu dvaju dioničkih društava sa sjedištem u Šibeniku.

 

Kriminalističkim istraživanjem, priopćila je Policijska uprava šibensko – kninska, utvrđeno je da su osumnjičeni, Stričević kao član Uprave Aluminija d.o.o. i kao predsjednik uprave drugog TLM Holdinga d.d., Lakoš kao stvarni vlasnik TLM Holdinga d.d. Šamiz kao član uprave TLM Holdinga d.d. koji su te dužnosti obavljali tijekom 2015. i 2016. godine zajedno i pojedinačno povrijedili dužnost zaštite imovinskih interesa i povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Policija ih tereti da su nezakonitim isplatama nezakonitim isplatama iz novčanih sredstava samog dioničkog društva, nezakonitim korištenjem ugostiteljskih i prijevozničkih usluga kod više ugostiteljskih i prijevozničkih društava, oštetili TLM Holding i Aluminij d.o.o. te sebi i drugim s njima povezanim osobama pribavili ukupnu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 833.809,25 kuna.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.


 

Iz kategorije: Vijesti