Datum objave: 18. Siječanj 2018

Nastavljeno u Zadru suđenje Stipi Petrini zbog tužbe sutkinje Maje Šupe

Diana Ferić
Diana Ferić

Primoštenski načelnik i bivši saborski zastupnik Stipe Petrina danas je ponovno bio na Općinskom sudu u Zadru na kojem  je održano pripremno ročište zbog tužbe šibenske sutkinje Maje Šupe, a ispred suda je imao i potporu. Došli su mu je dati predstavnici političke stranke Slobodna Hrvatska i Inicijative Antikorupcija.hr.

Hrvatsku su uništili političari, a građane su uništili mnogobrojni korumpirani i loši suci. Vrijeme je da im se stane na kraj! Vrijeme je da se odvoji žito od kukolja i da se svi korumpirani, pokvareni, umreženi i nesposobni uklone iz hrvatskog pravosuđa kako bi konačno dobili pravo na pošteno suđenje. Vrijeme je da stanemo iza onih koji se bore za opće dobro i pravnu državu. Ročište u sporu u kojem sutkinja Maja Šupe koja je oslobodila notornog Tomislava Horvatinčića tuži Stipu Petrinu iskoristit ćemo kako bi poslali poruku da korumpiranima dolazi neminovno kraj – poručili su prosvjednici.

 

Sutkinja Šupe Petrinu je tužila zbog njegovih izjava sa saborske govornice i objava na društvenim mrežama da je korumpirana, donosi Radio Zadar.
Maja Šupe i Stipe Petrina iza sebe već imaju jednu parnicu - na Općinskom sudu u Splitu, gdje je primoštenski načelnik za slične stvari kažnjen s 50 tisuća kuna.

Smatrajući da nije imao pošteno suđenje, počeo ju je prozivati za korupciju i završio na splitskom sudu. Ni tamo, tvrdi, nije mogao dokazati svoju nevinost. Evo što očekuje od suda u Zadru:

 

''Ja samo očekujem da suđenje bude korektno i pošteno, i ništa drugo i da se sudi na temelju ustava i zakona i utvrđenog činjeničnog stanja i dokaza, a nikako ko što suci sebi daju za pravo, barem jedan veliki njihov dio, da se sudi po savjesti.
Da se dosad sudilo, da je gospođa Šupe meni sudila po zakonu, ustavu, činjeničnom stanju utvrđenom na glavnim raspravama i po dokazima mi sad ovdje ne bi bili'', izjavio je Petrina po završetku ročišta.

 

A sutkinja Općinskoga suda u Zadru Sonja Miljak odbila je da se u nastavku postupka obavi uvid u financijsko stanje sutkinje Šupe i Petrine.
Zato je prihvaćen njegov prijedlog da se sasluša šibenska tužiteljica Irena Senečić, koja je zastupala optužbu na suđenju Tomislavu Horvatinčiću.
Saslušat će se i drugi svjedoci, za koje Petrina tvrdi, da mogu posvjedočiti o pristranosti pri suđenju Horvatinčiću.

 

Sutkinju Šupe pred sudom je zastupala njezina odvjetnica Nada Mikulandra koja je na ročištu prenijela kako sutkinja smatra da ocjena njezinog rada nije nešto o čemu je Općinski sud u Zadru ovlašten raspravljati niti je Stipe Petrina mjerodavan za to.
 

Iz kategorije: Vijesti