Datum objave: 09. Siječanj 2018

Hrvatske šume, nakon Dujićevog dolaska, benevolentne prema zahtjevima Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik će uputiti pisani zahtjev Hrvatskim šumama da im prepuste upravljanje na svim objektima i svem zemljištu na Jadriji koji su im zanimljivi, dogovoreno je danas na sastanku čelnika Grada Šibenika i predsjednika uprave Hrvatske šuma Krunoslava Jakupčić na kojem je bio i njegov odnedavni savjetnik Nediljka Dujić.

„U Gradskoj četvrti Jadrija naslijeđeni su brojni problemi, a cilj nam je uhvatiti se u koštac s njima. Upravo su Hrvatske šume dominantan faktor kad su u pitanju imovinsko- pravni odnosi i drago nam je da imamo priliku razgovarati o rješenjima. Grad Šibenik će, uz pisano obrazloženje, Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za sve objekte i zemljišta na Jadriji za koje smatramo da bi njima trebali upravljati“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Razgovaralo se o rješavanju imovinsko-pravne problematike u nadležnosti Hrvatskih šuma na području Jadrije. Intenzivirat će se aktivnosti ucrtavanja postojećih cesta prema izrađenom elaboratu nerazvrstanih cesta koji ranije nije proveden u Katastru radi prelaska na Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra ( ZIS).
Grad Šibenik i Hrvatske šume surađivat će u postupku utvrđivanja građevnih čestica za legalizirane objekte, s ciljem da se izbjegnu i mogući infrastrukturnih problemi- rečeno je na današnjem sastanku.


Razgovaralo se i o problemu igrališta u Lozovcu, a dogovoreno je i da Grad Šibenik Hrvatskim šumama uputi i zahtjev za dodjelu zemljišta na kojem su teniski tereni na Šubićevcu.

Iz kategorije: Vijesti