Datum objave: 08. Prosinac 2017

Premijer i braniteljske uduge dogovorili-gradi se spomenik na šibenskom mostu, spomen soba u Šibeniku i veteranski centar

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se danas u Solarisu, prije sjednice hrvatske Vlade s braniteljskim udrugama iz Šibensko – kninske županije. Kako su na kazali nakon sastanka razgovarali su o problemima koje muče branitelje te o tri projekta u Šibeniku – podizanju spomenika Domovinskom ratu na šibenskom mostu, uređenju spomen sobe Domovinskom ratu u Šibeniku i izgradnji veteranskog centra.

„Dvadeset šest godina nakon završetka Domovinskog rata u Šibeniku, koji dao veliki doprinos u tom ratu nema spomen ni spomen sobe o tomu što smo napravili.. Zbog toga smo predložili da se na šibenskom mostu koji je simbol obrane Šibenika i Dalmacije izgradi spomenik te da se negdje u Šibeniku uredi spomen soba Domovinskog rata i premijer je to podržao. To se spominjalo i do sada, ali možda smo i mi bili i malo inertni i mislim da će se to sada realizirati“, kazao nam je Ivo Plenča, iz Udruge specijalne policije Domovinskog rata „Jastreb“.

Bilo je riječi i o svakodnevnim problemima braniteljske populacije. „ Mi smo sve stariji. Imamo ljude i treće životne dobi koji imaju razne probleme, a mi nemamo prostor u koji bi oni mogli doći i dobiti pomoć. Dogovoreno je da se izgradi Veteranski centar u Šibeniku što je već bilo i prije najavljeno. Gradnja će početi najkasnije početkom 2019. godine. To je veliki i zahtjevni projekt, ali nema odustajanja od njega. Ova hrvatska vlada je puno učinila za branitelje i to će se najbolje vidjeti kada se počne provoditi Zakon o braniteljima“; kazao nam je Miljenko Poljičak iz Udruge veterana Domovinskog rata.


Branitelji ističu kako nije bilo riječi o Haškim presudama jer da se s tim u vezi poznat i njih stav i stav Vlade,a to je da je krivnja pojedinačna i da Hrvatska kao država ne može biti odgovorna za zločine koje su počinili pojedinci.

Iz kategorije: Vijesti