Datum objave: 01. Prosinac 2017

Tvrđava sveti Mihovil kao adventski vijenac:U nedjelju se na njoj "pali" prva svjetlosna zraka

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva adventska svijeća u Šibeniku, kao gradu tvrđava, bit će zapaljena na tvrđavi svetog Mihovila, prve nedjelje došašća i to kao svjetlosna zraka s jedne od kula uperena u nebo. Nakon toga će se svake adventske nedjelje zapaliti po jedna zraka koje će svojim svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi. Na Badnjak, zadnju nedjelju došašća, sve četiri svjetlosne zrake, sa svake od kula sv. Mihovila nagovijestit će Kristovo rođenje, a s glavnog gradskog trga prema nebu će se vinuti više od tisuću lampiona, simbola ljubavi, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

 

Mjesto na kojem je na Božić 1066. zabilježen prvi pisani spomen grada, postat će tako jedinstven i najveći adventski vijenac u Hrvatskoj.

 

Prva adventska svijeća na tvrđavi sv. Mihovila zapalit će se s tvrđave Barone u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati, a tu će prigodu tradicionalnim crkvenim napjevima uveličati pjevačko društvo Kolo. Svi sugrađani i gosti Šibenika pozvani su da budu dio te svečanosti, a ulaz na tvrđavu Barone u nedjelju će biti besplatan.

 

"Osim što će došašće osvijetliti šibensko nebo, neka osvijetli i svakog od nas" – poručuju organizatori šibenske Adventure bogat program koje započinje u srijedu, 6. prosinca u Perivoju Roberta Visianija paljenjem lampica, nastupima mališana šibenskih gradskih vrtića i koncertom grupe TBF.
 

Iz kategorije: Vijesti