Datum objave: 15. Studeni 2017

Pridružite se Aurori: Šibenik odaje priznanje hrabrim Palčićima i njihovim roditeljima

Šibenik News
Šibenik News

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, koji se obilježava 17. studenog, obilježit će se i u Šibeniku zahvaljujući udruzi oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Šibensko – kninske županije ‘Aurora’.


Središnje događanje bit će održano na Trgu palih branitelja Domovinskog rata 1, ispred Krešimirovog doma, u centru Šibenika. Članovi udruge 'Aurora' tako će se pridružiti ostatku svijeta u obilježavanju Međunarodnog dana Palčica i Palčića, malih ljudi, ali velikih boraca koji su prijevremeno došli na svijet i junačkom borbom izborili se za svoje mjesto pod Suncem!


Okupljanje je u 12 sati na trgu, a planiranim puštanjem ljubičastih balona odat će čast i priznanje za hrabrost Palčicama i Palčićima te njihovim obiteljima diljem svijeta pa i u Šibeniku. Samo udruga 'Aurora' među svojim članovima broji 14 prijevremeno rođene djece.


'Cilj nam je zapravo ukazati da se sve više djece rađa prijevremeno i da bi rana intervencija morala biti dostupna svoj prijevremenoj djeci', ukazala je Marijana Rajić, predsjednica udruge.


Namjera obilježavanja ovog dana na svjetskoj razini je usmjeravanje pozornosti na globalni problem prijevremenog rođenja, odnosno rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće. Riječ je o vodećem uzroku smrti novorođenčadi kako u razvijenim tako i u nerazvijenim zemljama te o drugom po redu, odmah nakon upale pluća, uzroku smrti djece do pete godine!


Članovima udruge 'Aurora' u obilježavanju ovog značajnog dana pridružit će se i predstavnici Grada Šibenika. Pridružite im se i vi! U petak, 17. studenog, u podne, ispred Krešimirovog doma! Nebo nad Poljanom nakratko će prekriti baloni ljubičaste boje, boje koja simbolizira osjetljivost i iznimnost. Već tako što ćete tog dana odjenuti nešto ljubičasto i uputiti najljepše želje za ozdravljenje, učinili ste nešto za naše male sugrađane, velike borce i njihove neumorne roditelje!

 

Naslovna fotografija: Grad Šibenik 
 

Iz kategorije: Vijesti