Datum objave: 13. Studeni 2017

Još dva priznanja za održavanje sklada čovjeka s prirodom dobila JU NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ dodijeljena je nagrada Golden Interstas 2017. a ravnatelju JU „NP Krka“ mr. sc. Krešimiru Šakiću individualna nagrada Povelja Fest 2017. za izniman doprinos skladu čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoju turizma na 24. Interstasu – međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma, koja se održala od 8. do 10. studenoga u Solinu.

 

Prestižne međunarodne nagrade Zlatni Interstas i Povelja Fest već dugi niz godina u Solinu dodjeljuju – pojedincima, tvrtkama, turističkim zajednicama, javnim ustanovama i gradovima – Europska i Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca i Interstas. Nagrade su i ove godine dodijeljene u okviru triju međunarodnih priredbi: 24. INTERSTAS-a (Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza), 20. ITF'CRO-a (Međunarodnog festivala turističkog filma) i 15. KEACRO-a (Natjecanja hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“). Manifestacija se održava uz potporu resornih međunarodnih institucija ITCO, FIJET, FEST, CiB i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović.

 

JU „Nacionalni park Krka“ nominirana je za Zlatni Interstas 2017. zbog sustavnog, stručnog i kreativnog rada i stalne brige za očuvanje prirodne ravnoteže i sklada čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, kao i zbog razvojnih programa kojima se promiče i obogaćuje ponuda Nacionalnog parka „Krka“ namijenjena njegovim posjetiteljima.

 

F.E.S.T. i FIJET (europska i svjetska federacija turističkih novinara), koji su nominirali JU „Nacionalni park Krka“, prepoznali su stručni rad cijelog tima na očuvanju prirodne i kulturnopovijesne baštine kao primarne zadaće, ali i na razvojnim projektima koji obogaćuju kvalitetu ukupne ponude a rezultiraju kontinuiranim porastom broja posjetitelja i boljitkom cijelog područja koje je pod utjecajem Parka.

Ocjena je da time ne samo što potičete održivi razvoj turizma, koji se bazira na ravnoteži ekologije i ekonomije, u skladu čovjeka i prirode, već i znatno pridonosite prepoznatljivosti specifičnog turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu. Time zasigurno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama“, stoji u pismu nominacije koje je uputio predsjednik ITCO-a (Međunarodne federacije festivala turističkog filma) Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije.

 

Zlatni Interstas i Povelja Fest te Festivalske nagrade i Grand prix dodijeljeni su na završnoj svečanosti u Solinu, 10. studenoga 2017.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3