Datum objave: 11. Studeni 2017

Vremenska prognoza:Stiže jako zahlađanje i u Dalmaciju, ali bez snijega

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema sumnje, sljedeći tjedan donosi i buru i zahlađenje, ali nikako i snijeg bilo gdje u Dalmaciji uz more, kažu meteorolozi.

Subota donosi djelomično sunčano vrijeme. Ipak, ponegdje će biti prolazno povećane naoblake uz mogućnost tek slabih pljuskova. Ujutro tiho ili slabo jugo, popodne će zapuhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će krajem dana biti nešto jači na moru sjeverne Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature od 2 do 7°C u Zagor i 8 do 13°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 14 do 19°C.

 

Djelomično sunčana i većinom suha bit će i nedjelja. Više oblaka u drugom dijelu dana i navečer, osobito u Zagori gdje će mjestimice biti kiše i pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje biti i jako. Kasno navečer jugo u okretanju na umjeren i pojačan lebić. Temperatura zraka u većini predjela bit će u blagom porastu.

Ponedjeljak:Sredozemna ciklone preko Jadrana će se premještati tijekom ponedjeljka. Zbog toga će biti umjereno do znatno oblačno uz čestu kišu, a ponegdje i pljuskove s grmljavinom. Ponegdje je moguće prolazno jače nevrijeme. Kiša će, sa zahlađenjem, u planinama prelaziti u snijeg, prvo u sjevernoj Dalmaciji. U drugom dijelu dana susnježice i snijega može biti ponegdje u Zagori, osobito iznad 500 metra nadmorske visine. Navečer na sjeveru Dalmacije prestanak oborina. Puhat će umjereno do jako jugo, a potom oštro i lebić koji na moru mogu imati vrlo jake do olujne udare. Bura će već ujutro zapuhati u sjevernoj Dalmaciji i bit će olujna, a do večeri bura će se proširiti na veći dio obale. Navečer će podno obalnog gorja biti orkanskih udara bure preko 120 km/h, prenosimo s portala Dalmacija danas.
 

Iz kategorije: Vijesti