Datum objave: 16. Listopad 2017

Policija u vili obitelji Todorić i u domovima bivših članova uprave Agrokora

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnji u nezakonitosti  u poslovanje Agrokora, akon višemjesečnih izvida  jutros je krenula policijska akcija.

Kako javlja N1 televizija, policija je oko 5.50 stigla u Kulmerove dvore, vilu u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni u kojoj živi obitelj Ivice Todorića, vlasnika Agrokora.

Djelatnici policije došli su s tri kombija i nekoliko osobnih vozila. Sličan scenarij odigrava se i pred kućama i stanovima drugih bivših članova uprave Agrokora, Ivana Crnjca, Ljerke Puljić i Piruške Canjuge.

7.45 Ispred stana Ivana Crnjca, njegov odvjetnik Igor Cišper novinarima je potvrdio kako je uhidbeni nalog za Crnjca predan, objavio je Jutarnji list.

7.35 Policija se navodno nalazi i u domu nekadašnje članice uprave Agrokora Piruške Canjuge, objavio je N1. Canjuga je preko svog odvjetnika Ante Nobila nedavno odbacila upletenost u moguće nezakonitosti u Agrokoru, poručivši kako joj je mandat u upravi istekao 17. lipnja 2015., te kako prethodne dvije godine nije bila na poslu jer je '2013. bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a tijekom 2014. na porodiljskom dopustu'.

7.26 Odvjetnici Ivice Todorića, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, ušli su u Kulmerove dvore, javlja N1.

7.20 Policija je upala u kuću i izvršnoj dopredsjednici Agrokora Ljerki Puljić, koja je bila kod kuće, objavio je Jutarnji list.

Istraga se navodno provodi na više od 60 lokacija i u nju je uključeno više od 300 istražitelja, doznaje N1.

9.45 Ante Todorić stariji u automobilu zaposlenice obitelji Todorić odvezen je iz Kulmerovih dvora, javlja reporterka HTV-a.

9.23 Iza devet sati službeno se kratkim prioćenjem oglasila i policija. 'Policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija Republike Hrvatske provodi izvide. Sukladno članku 206.f st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno. S obzirom na fazu postupanja nismo u mogućnosti iznijeti više informacija', stoji u priopćenju MUP-a.

9.20 Bivši član Uprave Ivan Crnjac uhićen, potvrdio odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Dnevnik.hr. 'Moj klijent je i formalno uhićen. Sve za što ga tereti se temelji na financijskim izvješćima. Nepravilnosti u kniženjima, krivotvorenje bilanci i isprava… Prerano je reći koliko su ozbiljne optužbe. One se odnose na razdoblje 2014.- 2016. Izuzeli su telefon i nekoliko papira. Tijekom dana se očekuje i ispitivanja', kazao je.

9.05 Nešto iz devet sati Ivica Todorić oglasio se putem svojeg bloga. Kazao je da će biti raspoloživa pravosudnim tijelima i saborskom poistražnom povjerenstvu za Agrokor. 'Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti. Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi', napisao je Todorić.

Todorić se, prema nagađanjima nalazi izvan Hrvatske.

Mediji su do sada Todorića smještali u tri države i to Veliku Britaniju, Srbiju i Austriju, a sada se postavlja pitanje izručenja, odnosno što s Todorićem kada bude, sada je već očigledno, raspisana tjeralica.

Iako je Velika Britanija u postupku Brexita, koji će trajati godinama, i dalje u toj zemlji funkcionira Europski uhidbeni nalog. Riječ je o nalogu nadležnog pravosudnog tijela članice EU-a za uhićenje i predaju osobe koja se zatekne u drugoj članici EU-a, u svrhu kaznenog progona ili izvršenja zatvorske kazne.

 

FOTO:N1
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: