Datum objave: 11. Listopad 2017

"Brdo dolazi Muhamedu":Informacije o školovanju u inozemstvu i školarinama na dohvat ruke

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici vodećih inozemnih sveučilišta te elitnih srednjih škola i jezičnih tečajeva će po treći puta prisustvovati World Education Fairu na kojem će budući studenti, učenici, polaznici jezičnih tečajeva i njihove obitelji moći dobiti detaljne informacije o novim uvjetima u procesu prijave za obrazovanje, financiranje i smještaj u više od 10 različitih zemalja (Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Švicarska, Italija, Španjolska, Bugarska, Njemačka, SAD i Kina), a bit će održan u Zagrebu i Splitu.

World Education Fair održat će se u subotu i nedjelju 14. i 15. listopada u hotelu Dubrovnik u Zagrebu te u utorak 17. listopada u hotelu Park u Splitu.

World Education Fair najveći je godišnji događaj projekta World Education koji u 5 europskih zemalja kroz čitavu godinu nudi savjetovanja o obrazovanju u inozemstvu, a pruža priliku svima koji su zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu da uživo pričaju s predstavnicima obrazovnih institucija na kojima žele nastaviti svoje obrazovanje. Tijekom World Education Faira svi posjetitelji moći će dobiti savjete od iskusnih obrazovnih savjetnika o obrazovanju u inozemstvu na svim razinama: od tečajeva stranih jezika u inozemstvu i prestižnih inozemnih internata, preddiplomskih, diplomskih studija, MBA-a i Work&Travel USA - programa kulturalne razmjene u SAD-u. Među obrazovnim institucijama koje će se predstaviti hrvatskoj publici na World Education Fairu ističu se sljedeći: Schule Schloss Salem, jedan od najprestižnijih njemačkih internata, Coventry University proglašeno najboljim modernim sveučilištem u Velikoj Britaniji, Tilburg University, nizozemsko sveučilište sa sjajnim studijima vezanim za ekonomiju, pravo i psihologiju, Falmouth University koje je proglašeno najboljim umjetničkim sveučilištem u Velikoj Britaniji i mnogi drugi.

Financiranje studija u inozemstvu
Uz priliku da saznaju sve o nastavku obrazovanja u inozemstvu, hrvatski učenici, studenti i njihovi roditelji dobit će priliku i da saznaju sve o financiranju njihovog obrazovanja. Školarina u Velikoj Britaniji je gotovo 15.000 funti, no za EU studente smanjena je na 9.500 funti, a slična je situacija i u Nizozemskoj gdje je puna školarina od oko 8.000 eura smanjena za EU studente na 2060 eura. Međutim ono što će posjetitelji World Education Faira moći čuti je način na koji EU studenti dobivaju zajmove i kako se može pokriti dio ili u većini slučajeva cijela školarina.

O organizatoru projekta
Grupa Integral ima više od 25 godina iskustva u savjetovanju učenika, studenata i roditelja te svih koji su zainteresirani za odabir najboljih obrazovnih programa u inozemstvu: srednjih škola, sveučilišta, centara za tečajeve stranih jezika u inozemstvu i programa kulturalne razmjene u SAD-u. Grupa Integral i njihova podružnica u Hrvatskoj tvrtka Integral Edukacijski Programi predstavlja više od 500 vodećih obrazovnih ustanova širom svijeta. Grupa Integral organizira najveće obrazovne sajmove za obrazovanje u inozemstvu već više od 15 godina gdje se učenici, studenti i njihovi roditelji susreću s predstavnicima najboljih obrazovnih institucija.

O projektu World Education
World Education jedan je od najvećih savjetodavnih projekata u Europi koji svake godine predstavlja najnovije trendove u svijetu obrazovanja u inozemstvu. Svake godine besplatno se savjetuje više od 30.000 mladih ljudi, od kojih više od 8.000 uspješno pronađe i upiše se na inozemnu obrazovnu instituciju. Ovaj savjetodavni projekt na jednom mjestu okuplja više od 100 stručnjaka, savjetnika za obrazovanje u inozemstvu koji pružaju besplatnu podršku i individualno savjetovanje i pomoć kao i informacije o odabiru obrazovnih institucija u inozemstvu.


 

Iz kategorije: Vijesti